ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Захист і карантин рослин»

29 березня 2024 р. на конференц-платформі Zoom відбулось засідання наукового гуртка «Захист і карантин рослин», у якому взяли участь викладачі кафедри ботаніки та захисту рослин, здобувачі вищої освіти агрономічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Предметом наукової дискусії було обговорення проблем та перспектив застосування біологічного методу захисту рослин як складової інтегрованих систем управління шкідливими організмами й важливого інструменту для імплементації Європейського Зеленого курсу (EU Green Deal). Спікер заходу – д-р екон. наук, професор кафедри ботаніки та захисту рослин Володимир ДУДЧЕНКО зосередив увагу на важливості і необхідності виконання завдань даної програми, водночас наголосивши на низці протиріч, що викликали збурення у фермерів окремих європейських країн.

Гарант ОПП Захист і крантин рослин другого (магістерського) рівня вищої освіти, професор Олена МАРКОВСЬКА підкреслила актуальність використання засобів біологічного контролю шкодочинних організмів (біопестициди, мікробні препарати, природні вороги тощо) у системах захисту с.-г. культур під час проведення дослідів і написання кваліфікаційних робіт магістрами та бакалаврами у період виробничої переддипломної практики.

Автор: Ірина СТЕЦЕНКО