ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Актуальні проблеми гідротехніки, гідромеліораціїї та водного господарства»

Значна частина здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю  194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології, є членами наукового гуртка «Актуальні проблеми гідротехніки, гідромеліораціїї та водного господарства». На засіданні гуртка, що відбулося 5 жовтня 2021 р., проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, професор Олександр АВЕРЧЕВ, відмітив активну роль наукової школи еколого-гідромеліоративних технологій, що працює на кафедрі гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії в підготовці висококваліфікованих фахівців для водного господарства, в тому числі і для наукових організацій України.

 

Проректор Олександр АВЕРЧЕВ, передав слова подяки керівництву університату і викладачам факультету архітектури та будівництва ХДАЕУ від академіка НААН Ромащенка Михайла Івановича за підготовку висококваліфікованих фахівців – інженерів з гідротехнічного будівництва, які нині працюють в Інституті водних проблем і меліорації НААН (м. Київ). 

 

В засіданні гуртка прийняли участь викладачі кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії, а також 18 здобквачів вищої освіти спеціальності 194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології, у тому числі  Олександр ШКЛЯР, Валентина ВЛАДИМИРОВА, Аліна ВОРОНА та ін.

 

Керівник гуртка – професор Володимир МОРОЗОВ,  ознайомив студентів з основними напрямами роботи гуртка, представив викладачів, які будуть працювати з молодими науковцями, а також доповів про результати наукових досліджень гуртка за 2020-2021 рр., в т.ч. спрямованих на боротьбу з підтопленням земель Херсонської області.

 

Професор Володимир МОРОЗОВ, навів приклад, як студент Олексій ХАРЛАМОВ пройшов з 2014 р. шлях від члена даного гуртка, бакалавра, магістра до аспіранта ІВПіМ НААН і у 2021 році успішно захистив дисертацію та став кандидатом технічних наук. В аспірантурі він продовжив займатися науковою проблемою щодо боротьби з підтопленням земель на Херсонщині, яку розпочав будучі членом наукового гуртка. Це є добрим прикладом для професійної карє'ри нинішніх молодих вчених - наших студентів.

 

Автор: керівник наукового гуртка  – професор Володимир МОРОЗОВ (06.10.2021)