ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Актуальні проблеми електротехніки та електроніки» факультету архітектури та будівництва»

11 листопада 2021 року відбулося чергове засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти “Актуальні проблеми електротехніки та електроніки” кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії факультету архітектури та будівництва.

Відповідно до плану роботи, з доповіддю на тему «Традиційні та нетрадиційні джерела енергії та їх проблеми» виступив керівник наукового гуртка к.т.н., доцент Литвиненко В.М.

У своїй доповіді доповідач висвітлив наступні питання:

1. Особливості функціонування традиційних джерел енергії в Україні (теплових електростанцій, атомних електростанцій  та гідроелектростанцій), принципи вироблення ними електричної енергії, проблеми у зв′язку з забрудненням ними довкілля та їх вирішення.

2. Принцип дії  нетрадиційних джерел енергії  (вітрові  електростанції, сонячні батареї, геотермальні і припливно-відпливні електростанції, електростанції з використанням енергії біомаси тощо), проблеми з їх впровадженням в системи електропостачання.

Більш детально  доповідач розповів про принцип дії сонячних батарей та їх впровадження в Україні. Було підкреслено, що Херсонська область передує у порівнянні з іншими областями України щодо потужності сонячних електростанцій (в області декілька сонячних електростанцій , дві з яких мають приблизну потужність  377,2 МВт).

У засіданні наукового  гуртка та обговорені запропонованих питань прийняли активну участь здобувачі 1-3 курсів спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

  

 

Автор:  Литвиненко В.М. (12.11.2021)