ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти «актуальні проблеми Динаміки та міцності»

При розрахунках на міцність, жорсткість і стійкість будь-якої конструкції або її елементів необхідно знати механічні характеристики міцності матеріалу, із якого вона виготовлена. Тому, знання методики досліджень та обізнаність в  механікі матеріалів і конструкцій для інженера є вкрай важливою задачею. Саме розгляду цього питання було присвячене чергове засідання секції опору матеріалів наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Актуальні проблеми динаміки та міцності» кафедри будівництва, архітектури та дизайну, яке відбулося  29.11.2021 року.

 

Коли в науковому гуртку з’явилася ідея створення пересувної соляної кімнати із гімалайської рожевої солі, яка вважається найчистішою природного сіллю на планеті, з’ясувалося, що стосовно гімалайської солі механічні характеристики  міцності виявити не вдалося. Так у науковому гуртку почалися дослідження границі міцності та модуля поздовжньої пружності І роду рожевої гімалайської солі, яке продовжується і сьогодні.

 

На цьому занятті гуртка був розглянутий стан вивчення цього питання, проаналізовані результати І етапу досліджень та заплановані випробування ІІ етапу.

Автор:  Тетяна ЕМЕЛ’ЯНОВА (30.11.2021)