ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Робота наукового гуртка «Землеустрій та геодезія»

Відповідно до плану роботи наукового гуртка за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій», факультету архітектури та будівництва, д.е.н., доцент Наталія Дудяк провела заняття щодо підготовки доповідей на тему «Сучасні проблеми землеустрою в Україні».

 

Наталія Дудяк звернула увагу, що наукові доповіді на конференцію не обходяться без тез. Це прямий і дієвий спосіб акцентувати увагу на дослідженні та позиції науковця. При цьому важливо розуміти, що тези є складовим елементом більш глобальної та цілісної роботи. Вони повинні відповідати певним критеріям змісту і оформлення.

 

На засіданні гуртка здобувачі докладно опрацювали особливості написання тез та обговорили обов’язкові умови їх формування: 

  • ємність, чіткість, стислість;
  • унікальність і грамотність;
  • точна відповідність основному дослідженню;
  • правильне оформлення.

Тези для здобувачів – це можливість навчитися навичкам ораторства і відточити майстерність публічних виступів. Паралельно формуються навички письмової наукової мови. Тези служать можливістю виділити головне з великого обсягу інформації. Такий навик потрібен в будь-якій науковій сфері.

 

Свої початкові наукові дослідження, за результатом роботи гуртка студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій представили в доповідях на Студентська науково-практична конференція: «Використання традиційних і сучасних технологій у землеустрої, геодезії та кадастрі»

 

Автор: завідувачка кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Наталія Дудяк (23.12.2021)