ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЕЛЕКТРОТЕХНІКИ ТА ЕЛЕКТРОНІКИ» ФАКУЛЬТЕТУ АРХІТЕКТУРИ ТА БУДІВНИЦТВА

20 січня 2022 року відбулося чергове засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти “Актуальні проблеми електротехніки та електроніки” кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії факультету архітектури та будівництва. У відповідності з планом роботи гуртка  з докладом виступив доцент кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії к.ф.-м.н.

Заводянний В.В. Тема докладу: «Особливості кристалічної структури сегнетоелектриків».

 

Докладчик доповів, що сегнетоеле́ктрики  — це речовини, які мають спонтанний дипольний електричний момент в одній із кристалічних фаз, що існує в певному діапазоні температур. Сегнетоэлектрикам притаманні: колосальна діелектрична проникність та потужний пьезомодуль.  Застосування сегнетоелектриків здійснюється в багатьох галузях: радіотехніці, квантовій електроніка, вимірювальній техніці, електричній акустиці. Завдяки великій діелектричній проникності сегнетоелектрики широко використовуються при виготовленні конденсаторів.

Керівник наукового гуртка к.т.н., доцент Литвиненко В.М. доповнив доповідь, підкресливши важливість використання сегнетоелектриків для виготовлення конденсаторів з високою питомою ємністю, які широко застосовуються в електроніці та електроенергетиці.

 

У засіданні наукового  гуртка та обговорені запропонованих питань прийняли активну участь здобувачі 1-3 курсів спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

Автор: Віктор ЛИТВИНЕНКО ( 21.01.22року)