ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Актуальні проблеми гідротехніки, гідромеліорації та водного господарства» факультету архітектури та будівництва

 

 

27 жовтня 2022 року відбулося засідання студентського наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Актуальні проблеми гідротехніки, гідромеліорації та водного господарства» кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії факультету архітектури та будівництва.

Відповідно до плану роботи, тема засідання: «Обговорення тематики наукових досліджень членів наукового гуртка», які будуть проведені при його роботі в 2022-2023 навчальному році. З доповіддю по цьому питанню виступив керівник наукового гуртка, в.о. завідувача кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії, к.т.н., доцент Микола ВОЛОШИН.

У своїй доповіді доповідач висвітлив основні теми досліджень, які планується провести в 2022-2023 н.р. Керівник гуртка доповів, що планується провести наступні напрями роботи:

1. Дослідження проблем гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій на півдні України.

2. Дослідження підвищення ефективності зрошувальних та дренажних систем.

3. Дослідження розробки експертних систем для визначення ефективності об’єктів водного господарства, гідротехнічного будівництва, водної інженерії.

4. Дослідження раціонального управління водоземлекористуванням на зрошуваних масивах.

5. Моніторинг еколого-меліоративного стану зрошуваних земель і ефективності гідротехнічних та гідромеліоративних об'єктів.

У засіданні наукового гуртка та обговорені запропонованих питань прийняли активну участь здобувачі 1-4 курсів спеціальності 194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології.

 

Автор: Волошин М.М. (27.10.2022 р.)