ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія

Відбулось засідання студентського наукового гуртка спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія на тему «Ефективна термомодернізація будівель».

Денис БАРУЛІН розповів здобувачам про реалізацію проекту «Впровадження економічно доцільної моделі сталого енергетичного розвитку теплопостачання на прикладі теплового району міста Гола Пристань» в рамках Програми Східного партнерства ЄС «Угода мерів - Демонстраційні проекти Угоди мерів».

В рамках проекту було проведено термомодернізацію та впровадження енергоефективних заходів в Голопристанській ЗОШ №1 та дитячому садку №1 «Олімпієць» із заміщенням природного газу біопаливом на котельні, що опалює ці заклади.

Свою увагу Денис Барулін зосередив на переліку заходів що реалізовувалися для термомодернізації Голопристанської ЗОШ №1 для досягнення скорочення енергоспоживання у закладі на 50%. Він ознайомив здобувачів із загально із проектною документацією та основними технічними кресленнями.

Нажаль зараз Гола Пристань все ще знаходиться в окупації і достовірно невідомо в якому стані знаходиться цей термомодернізований тепловий район, проте щиро сподіваємось, що результати цього унікального проекту для Херсонської області не будуть повністю знищені окупаційною владою і студенти спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія зможуть побачити його не лише через монітор комп’ютера.

Автор: Денис Барулін, асистент кафедри будівництва, архітектури та дизайну