ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», присвячене міжнародному дню прав людини

9 грудня відбулося засідання гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», присвячене Міжнародному дню прав людини, що відзначається 10 грудня з 1948 року.

Доцентка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов, Главацька Юлія, зазначила, що головна мета Міжнародного дня прав людини – торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного.

Було з’ясовано, що саме в цей день Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй (ООН) ухвалила Загальну декларацію прав людини — історичний документ, що має величезне значення для цілої епохи. Декларація проголошує невід’ємні права, притаманні кожній людині незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних чи інших переконань, національного або соціального походження, майнового, станового чи іншого становища.

Здобувачі другого (магістерського) рівня освіти економічного факультету усвідомили, що  процес формування прав людини пройшов довгий шлях свого розвитку й щільно корелює з історією розвитку суспільства. Загальною декларацією прав людини започатковано процес створення системи міжнародних стандартів у галузі прав людини, набуття ними універсального характеру.

Здобувачі другого (магістерського) рівня освіти економічного факультету ознайомилися з сутністю понять “treaty”, “convention”, “derogation”, “reservation”, “limitation” тощо.

 

Головний висновок, з яким погодилися учасники гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», полягає в тому, що суспільство має згуртуватися для досягнення спільної мети – захисту прав людини та створення сприятливих та безпечних умов життя в усьому світі, адже YOUAREAHUMANBEING, SOYOUHAVERIGHTS.

 

Автор: доцентка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Главацька Ю.Л. (10.12.2021)