ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Про безбар’єрне суспільство та доступність готельно-ресторанних і туристичних послуг спілкувалися майбутні фахівці сфери HoReCa та туризму

Здобувачі спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм, а також викладачі кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов ХДАЕУ долучилися до занять у Школі Інклюзивності, яку організували представники Львівської асоціації розвитку туризму.

До заходу, що відбувся у межах проєкту «Безбар’єрне суспільство як елемент взаємоповаги між людьми та запорука розвитку громади», змогли долучитися усі зацікавлені у  питаннях  доступності культурно-туристичних та готельно-ресторанних послуг для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення: представники державних органів влади та місцевого самоврядування, громадських об’єднань людей з інвалідністю, фахівці туристичної та музейної галузей, фахівці сфери HoReCa, освітяни та студентська молодь.

Визначили, чим саме характеризуються такі види туризму як інклюзивний та доступний, хто їх потребує, яка туристична пропозиція є інклюзивною.

Зосердили увагу на тому як покращити архітектурне середовище, здійснювати супровід осіб з інвалідністю у готелях, закладах ресторанного господарства, на пляжах. Цікавими виявилися приклади країн, які уже ввели посаду інженера з доступності в діяльність своїх підприємств і тому вітчизняним закладам індустрії гостинності уже можна запозичувати і цей позитивний досвід.

Дійшли висновку, що повага до особистості та розуміння її потреб - першочергові та обов’язкові елементи у формуванні якісних готельно-ресторанних та туристичних послуг, а вони повинні бути доступними для кожного з нас.

Участь здобувачів у заході відбулася у межах наукового гуртка «Туристична Херсонщина» кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов ХДАЕУ.

Автор: старший викладач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Вікторія Дуга