ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Квітникарство»

На черговому засіданні наукового гуртка кафедри лісового та садово-паркового господарства «Квітникарство», яке відбулося 14 березня 2024 року виступив запрошений лектор Свиденко Людмила Вікторівна, кандидат біологічних наук, провідний науковий співробітник Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН, автор 17 сортів ароматичних рослин з яких 15 занесені до Держреєстру сортів рослин перспективних до вирощування в Україні.

Тема заняття: Використання декоративно ароматичних рослин в озелененні на півдні України. Сьогодні вже цілком очевидно, що багато ароматичних рослин мають не тільки цілющі, але й декоративні якості. Тому їх доцільно використовувати для включення в декоративні рослинні композиції, створюванні як на приватних ділянках, так і в парках, скверах, оздоровчих закладах, таких як санаторії та будинки відпочинку.

З огляду на поєднання фітонцидних властивостей і декоративності у ароматичних рослин, озеленення слід розглядати як невід’ємну складову частину в оздоровчому комплексі. У повітрі над декоративно-квітковим оформленням, створеному з ароматичних рослин, спостерігаються менше мікроорганізмів, ніж в повітрі над газоном.

Пані Людмила надала рекомендації щодо розширення асортименту та практичному використанню ароматичних рослин в озелененні, засновані на власних 30-ти річних дослідах в Державному підприємстві «Дослідне господарство «Новокаховське» Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства .

Дякуємо Свиденко Людмилі за змістовну та практичну лекцію та сподіваємось на плідну співпрацю.

Автор: Юліана КОТОВСЬКА