ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

«Весняна обрізка троянд» – тема позачергового заняття гуртка «Квітникарство»

Обрізка троянд стимулює інтенсивний ріст пагонів і рясне цвітіння, тому проводити її потрібно щорічно. Основну обрізку проводять навесні, після того як мине загроза заморозків.

30 березня відбулося позачергове практичне заняття гуртка «Квітникарство». Цікаво, що саме зараз до дружньої компанії квітникарів доєдналися здобувачі майже всіх факультетів нашого університету.

 

 

За ініціативи студентів, які не бажають сидіти без діла і мають можливість або фізично попрацювати на території університету, або в режимі онлайн отримати корисну інформацію, керівник гуртка «Квітникарство» Юліана Котовська провела весняну обрізку троянд. Вона пояснила гуртківцям, що весною слід обрізати троянди всіх видів. Потрібно зрізати всі старі, сухі, слабкі і підмерзлі пагони, щоб рослина не витрачала на них свої сили, а нарощувала нові, сильні пагони ,на яких зформуються квіти. У троянд, щеплених на кореневу шийку, видаляють всю поросль нижче місця щеплення. В процесі весняної обрізки кущам троянд надають бажаної форми.

 

Author: Котовська Ю.С. – доцент кафедри лісового та садово-паркового господарства