ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Школа аграрного лідера on-line

У цьому навчальному році активно працювала Школа аграрного лідера ХДАЕУ. Випускові кафедри за планом організували тематичні зустрічі здобувачів із представниками бізнесових та владних структур, досвідченими керівниками підприємств і підприємцями, які поділилися своїми знаннями і досвідом, надали рекомендації щодо майбутньої роботи за спеціальностями в реальному секторі економіки.

Крок за кроком здобувачі піднімалися сходинками знань за тематичними напрямами роботи Школи. Підсумки півріччя було підведено 02 грудня 2020 р. на останньому засіданні з проблем та перспективних напрямів фінансування аграрної сфери за співпраці кафедри бухгалтерського обліку і оподаткування та загальноекономічної підготовки.

Вперше Школа пройшла в умовах дистанційного навчання. З однієї сторони on-line режим дещо обмежує живе емоційне спілкування, проте створює можливості проведення масштабних заходів із залученням великої аудиторії слухачів. Адже на засіданні були присутні здобувачі вищої освіти всіх спеціальностей економічного факультету рівня бакалавра і магістра, залучені студенти біолого-технологічного факультету, загальна кількість учасників сягала 60 осіб. Спікерами виступили директор Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної державної адміністрації Степанова М.М. з презентацією перспективних напрямів розвитку аграрного сектору Херсонської області, як майбутньої сфери працевлаштування і реалізації своїх професійних компетентностей випускників ХДАЕУ. Директор Херсонського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Логвиненко Т.М. розкрила напрями і роль державної підтримки фермерських господарств, види дорадчих послуг Фонду щодо залучення фермерськими господарствами державних коштів, їх нормативного і документального супроводу. Керівник напряму по просуванню послуг бюджетним організаціям ХФ КБ АТ «Приват» Чечоткін В.В. обґрунтував особливості кредитування аграрних підприємств комерційним банком, звернув увагу слухачів, що виробники аграрної сфери стають надійними партнерами банків на основі ефективного використання кредитних коштів.

Готуємо план роботи на другий семестр і сподіваємося на плідну співпрацю з роботодавцями!!!

Автор: завідувач кафедри загальноекономічної підготовки, доцент  Н. О. Аверчева (03.12.2020 р.)