ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Другий день тренінг-курсу «Агромеліоративні проблеми земле- та водокористування»

21 жовтня 2020 року пройшов другий етап засідання «Школи аграрного лідера», організований та проведений факультетом архітектури та будівництва за співпраці з Українським проєктом бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP (координатор проекту – д. с.-г. н., професор Аверчев Олександр Володимирович). Відповідно до програми у засіданні взяли участь запрошені представники виробництва та здобувачі вищої освіти факультету архітектури та будівництва Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Із привітальним вступним словом виступила завідувач кафедри гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій Шапоринська Наталя Миколаївна, яка зазначила доцільність проведення таких заходів, побажала всім успіхів і творчого натхнення!

 

Учасники заходу мали можливість ознайомитись із доповіддю директора науково-виробничої фірми «Віват» Кулаком Андрієм Федоровичем на тему: «Інноваційні технології земле - та водокористування».

 

Про перспективи розвитку гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій в умовах Південного Степу України розповів заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра Новіков Анатолій Олександрович.

 

Голова Всеукраїнської екологічної ліги в Херсонській області Ідаятов Володимир Аршединович акцентував увагу у своєму виступі на екологічних проблемах та можливості їх вирішення у водному господарстві.

 

Під час проведення заходу здобувачі вищої освіти задавали багато питань до запрошених стейкхолдерів. Підсумовуючи, учасники зазначили, що захід був цікавим і пізнавальним, розкривав актуальні проблеми сьогодення. Запропонували запровадити традиції проведення таких зустрічей постійно, адже студенти знайшли відповіді на практичні питання та набули досвіду в сфері науки, бізнесу та виробництва.

 

Автори: к. с.-г. н. доцент Шапоринська Н.М.; к. т. н. доцент Волошин М.М. (21.10.2020)