ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Проблемна лекція для здобувачів вищої освіти ХДАЕУ

29 жовтня 2020 року проведена проблемна лекція на тему: “Глобальні зміни клімату і Україна: виклики та сценарії розвитку”   кандидатом географічних наук, доцентом кафедри географії та методики її навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Олексієм Ситником.  Лекція  організована факультетом архітектури та будівництва за співпраці з Українським проєктом бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP (координатор проекту – д. с.-г. н., професор Аверчев Олександр Володимирович).


 

Відкрила захід декан факультету архітектури та будівництва Руслана Бабушкіна, яка зазначила, що глобальні зміни клімату є однією із актуальніших тематик екологічних проблем суспільства й Школа аграрного лідера  – це площадка комфортної комунікації вчених та молоді з метою ознайомлення із подіями та чинниками, які впливають на зміну клімату, у тому числі й заходами щодо вирішення глобальної проблеми.  Адже, відомо, що суспільство має використовувати будь-яку можливість для побудови кращого майбутнього для нащадків.

 

Модераторами заходу виступили декан факультету архітектури та будівництва Руслана Бабушкіна та доцент кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Тетяна Мацієвич.

 

Участь у засіданні взяли здобувачі вищої освіти факультетів архітектури та будівництва й рибного господарства та природокористування Херсонського державного аграрно-економічного університету.

 

Лектор  розкрив питання щодо пандемії COVID -19, яка внесла свої корективи у життя людей в усьому світі. При цьому, нагрівання атмосфери Землі і зміни глобального клімату продовжують розвиватись швидкими темпами. Зокрема, лектором було наведено приклади активного впливу на гідрометеорологічні процеси та експериментів з перерозподілу опадів для проведення урочистих заходів у 09 травня 2010 році.

 

Учасники заходу відмітили, що захід був змістовним, а лекція вразила широким спектром проблематики.

Сподіваємось на подальшу співпрацю!!!

Автори:  Бабушкіна Р., Мацієвич Т. (29.10.2020)