ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

7 жовтня 2020 року в Херсонському державному аграрно-економічному університеті був проведений науково-практичний семінар «Складові успішної діяльності в освітньому просторі

7 жовтня 2020 року в Херсонському державному аграрно-економічному університеті був проведений науково-практичний семінар «Складові успішної діяльності в освітньому просторі (на прикладі викладача економічних дисциплін)». Організаторами виступили кафедра професійної освіти і кафедра загальноекономічної підготовки економічного факультету ДВНЗ «ХДАУ». Метою заходу було визначення інноваційних та альтернативних складових успішної діяльності викладача економічних дисциплін в сучасних умовах.

Декан економічного факультету, доцент Вікторія Крикунова привітала учасників семінару, наголосила на актуальності і затребуваності спеціальності Професійна освіта (Економіка).

 Керівник напряму по просуванню послуг бюджетним організаціям ХФ КБ АТ «Приватбанк» Володимир Чечоткінподілився власним досвідом досягненням успіху в професійній сфері, підкресливши, що за експертними оцінками, найбільш успішними на ринку праці в найближчій перспективі будуть фахівці, які вміють вчитися упродовж життя, критично мислити, ставити цілі та досягати їх, працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі та володіти іншими сучасними вміннями.

Наталія Черняк, заступник директора з навчальної роботи комунального закладу «Херсонський фаховий спортивний коледж» Херсонської обласної ради, ознайомила здобувачів другого (магістерського) рівня із специфікою викладання економічних дисциплін у державному навчальному закладі. Питання «Які особливості викладання економічних дисциплін в  загальноосвітній школі закладу Херсонського фахового спортивного коледжу?» були розкрито Вікторією Пулавською, здобувачкою 2 курсу другого (магістерського) рівня ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет».

Наталія Мажора, викладач економіки ДНЗ «Херсонське  вище професійне комерційне училище»,  наголосила на необхідності використання інноваційних технологій в освітньому просторі. Адже сучасний ринок праці висуває до молодих фахівців нові вимоги ділової активності: це не тільки компетентність, професіоналізм, але і комунікабельність, ініціативність, відповідальність, самостійність, здатність пристосовуватися до складних ринкових умов.

Про переваги навчання в Херсонському державному аграрно-економічному університеті повідомили Вікторія Дегтярьова і Адель Самонова, здобувачки другого (магістерського) рівня ДВНЗ «ХДАУ» спеціальності Професійна освіта (Економіка).  Як майбутні магістрантки, вони акцентували увагу на доцільності викладання навчальних дисциплін, які враховують економічний і педагогічно-психологічні напрями. Сучасний підхід у викладанні цих дисциплін допомагає підготовці затребуваних фахівців.

Захід пройшов у доброзичливій атмосфері, учасники науково-практичного семінару змогли обмінятися досвідом і домовилися проводити науково-практичну співпрацю і у подальшому.

Автор: доцент Інна Варнавська (13.10.2020)