ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Школа аграрного лідера ХДАЕУ набуває всеукраїнського масштабу!

24.11.2021 р. кафедра загальноекономічної підготовки ХДАЕУ за підтримки проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності, доктора сільськогосподарських наук, професора Олександра АВЕРЧЕВА, провела навчання в Школі аграрного лідера, до якого було залучено здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня, другого (магістерського) рівня економічного та агрономічного факультету.

Вперше в Школі аграрного лідера виступила спікер зі Львова Наталія ТАБІНСЬКА – керівниця та співзасновниця сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська країна», Голова кооперативу «Фермерська родина», Голова сімейного фермерського господарства «Поле щастя» з м. Львів.

В програмі були висвітлені наступні питання:

1. Сільськогосподарський дорадчий центр «Фермерська країна» - від ідеї до розвитку.

2. Співпраця СДЦ «Фермерська країна» з територіальними громадами - стратегія та розвиток сільських територій.

3. Кооператив «Фермерська родина»: об’єднання, маркетинг, операційна діяльність.

Доповідачка ділилася власним життєвим досвідом, наводила приклади зарубіжного стажування, розкрила мету і завдання створеного дорадчого центру.

Зацікавила здобувачів лавандовим бізнесом та нішевими культурами, переконала у необхідності розвитку власного агробізнесу, створення унікальних крафтових продуктів, розвитку переробки, формування збутової мережі.

Пані Наталія акцентувала увагу на співпраці бізнесу і громади, розкрила дорожню карту створення ефективного аграрного бізнесу – від пошуку продукту до залучення в кооператив нових членів, міжнародних проєктів та інших фінансових ресурсів.

Важливим виховним моментом для студентів була теза щодо необхідності займатися власною справою «до душі», тоді буде щаслива фермерська родина і успішний бізнес в агро.

Дякуємо Наталії ТАБІНСЬКІЙ за цікаву і змістовну лекцію, запрошення до співпраці та приділений час студентській аудиторії.

Сподіваємось на нові зустрічі у форматі «Вчити – Допомагати - Ділитися досвідом» в Школі аграрного лідера ХДАЕУ.  

 

Автор: Аверчева Н.О. (26.11.2021)