ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Засідання Вченої ради ХДАЕУ

28 березня 2024 року під головуванням Юрія КИРИЛОВА відбулося засідання Вченої ради, на якому було прийнято низку рішень, що регулюють навчальну, наукову та адміністративно-господарську діяльність закладу вищої освіти.

Детальніше...

Участь представників Херсонського державного аграрно-економічного університету у заході від Ukrainian Institute for International Politics та Департаментом координації міжнародної технічної допомоги СКМУ за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"

27 березня 2024 року представники Херсонського державного аграрно-економічного університету взяли участь у заході, на якому детально розглядалися програми ЄС Interreg Europe та URBACT.

 

 

Детальніше...

Херсонський державний аграрно-економічний університет розширює кордони наукової співпраці

З метою посилення наукової та навчально-педагогічної діяльності 26 березня 2024 року був підписаний МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ між Херсонським державним аграрно-економічним університетом та Інститутом сільського господарства Степу НААН.

 

Детальніше...

Участь вчених ХДАЕУ в Міжнародній конференції "Кліматичні зміни: виклики для аграрної освіти і науки"

Завідувач кафедри землеробства ХДАЕУ, професор Олександр АВЕРЧЕВ та асистентка кафедри і аспірантка 4 року навчання Марія НІКІТЕНКО прийняли участь в обговорені питань впливу глобальних змін клімату на розвиток сільського господарства.

Детальніше...

Натхнення у тяжкий час: на кафедрі менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій провели поетичний вечір

26 березня rафедра менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій провела творчу зустріч із поетесою із Кропивницького Ольгою Могильдою. Поетичний вечір був приурочений до 94-го Дня народження легенди української поезії – Ліни Костенко та Всесвітнього дня поезії.

Детальніше...

Виїзний профорієнтаційний захід працівників ХДАЕУ

21 березня 2024 року викладачами ХДАЕУ була проведена профорієнтаційна зустріч із учнями 10-х та 11-х класів Новоукраїнських ліцеїв №4, №6, №8 та ліцею "Лідер" Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області.

 

Детальніше...

Зустріч уповноваженої особи з питань запобіганню та виявленої корупції в ХДАЕУ з колективом факультету архітектури та будівництва

В розрізі просвітницьких заходів на факультеті архітектури та будівництва 14 березня 2024 року було організовано та проведено семінар з уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції в ХДАЕУ - Валентиною Ковтун.

Детальніше...

Програма EDUPRO від SOFTSERVE – програма підвищення кваліфікації викладачів (11.04-06.11.2024 р., онлайн)

Топ спікери компанії SOFTSERVE протягом 7 онлайн-лекцій з 11 квітня по 6 червня 2024 року ділитимуться знаннями та власним досвідом з розвитку софт скілз, торкаючись найактуальніших тем цього напрямку.

Детальніше...

Робота студентського наукового гуртка «Успішний підприємець»

25 березня відбулось планове засідання наукового гуртка «Успішний підприємець», головною темою якого були «Інвестиційні ризики в умовах невизначеності». Гуртківці спеціальностей 051 Економіка, 076 Підприємництво та торгівля зробили доповіді своїх досліджень.

Детальніше...

Участь науково-педагогічних працівників ХДАЕУ у циклічних міжнародних дебатах в галузі освіти та наукових інновацій

26 березня 2024 року співробітники кафедри землеробства ХДАЕУ приєдналися до Циклічних міжнародних дебатів у сфері освіти та наукових інновацій. Цей захід був організований міжнародним партнером нашого університету, ВШТІП Академія Прикладних Наук (Познань, Польща)

Детальніше...

Засідання робочої групи з перегляду, оновлення та модернізації освітньої програми «Агроінженерія»

26 березня 2024 року на агрономічному факультеті відбулось засідання робочої групи з перегляду, оновлення та модернізації освітньої програми «Агроінженерія» підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня.

Детальніше...

Науковий гурток «Землеустрій та геодезія»

На спеціальності 193 Геодезія та землеустрій 26 березня 2024 року відбулось засідання студентського наукового гуртка «Землеустрій та геодезія», присвячений темі «Функції управління у землевпорядному виробництві».

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Міжнародна діяльність університету

 

Tempus project 2001

 

TEMPUS Tacis IB JEP 22045 2001 «Land reform and land market development in the Ukraine»

Загальною метою проекту є надання підтримки в реалізації земельної реформи в Україні (Херсонська область) та створенні і функціонуванні інституту приватної власності на земельні ділянки та їх реальної оцінки. Специфічною метою проекту є створення в Херсонській області Навчально-інформаційного центру з управління земельними ресурсами (далі – Центр) на базі Херсонського державного університету. Умовами виникнення і розвитку ринку землі на селі та в межах міста є виконання наступних задач:

  1. Розробка та/або вдосконалення методів земельної оцінки. У Західній Європі вартість землі визначається на основі ціни продажу сусідніх ділянок. Цей метод не може ефективно застосовуватись в Україні через відсутність достовірної інформації щодо ціни продажу. Тому важливо розробити систему земельної оцінки, яка дозволить визначати реальну (ринкову) вартість землі. В той же час оцінка землі повинна в той чи іншій мірі відображати вартість обладнання (для земельних ділянок під забудову у місті) або підвищення якості землі (землі сільськогосподарського призначення), а це можливо за умови врахування фізичних та географічних особливостей.
  2. Розробка елементів геоінформаційних систем необхідна для реєстрації земель та їх оцінки з метою забезпечення різноманітних користувачів (служби по реєстрації земель і кадастру, нотаріуси, акціонери, державні виконавці, співробітники банків, агентства з оцінки, власники землі, покупці та ін.) інформацією про земельні ресурси. Така система повинна сприяти запровадженню сучасної надійної процедури реєстрації майнових трансакцій та зміни прав власності.
  3. Сприяння розробці та втіленню норм земельного права щодо вдосконалення прав власності та землекористування. Стабільний розвиток сільськогосподарського сектору економіки вимагає створення прозорого механізму контролю за земельною власністю та її використанням. Зокрема, такі правила необхідні у Херсонській області, економіка якої безпосередньо пов’язана із землекористуванням, а саме:
  • Сільське господарство: вирощування винограду, злаків, овочів.
  • Туризм: узбережжя Чорного і Азовського морів (Скадовський район) є місцем стабільного розвитку туризму.
  • Екологія: У Чаплинському районі знаходиться всесвітньо відомий Національний заповідник “Асканія Нова”. До того ж, Херсонська область знаходиться на перетині Дніпровського та Кримського екологічний коридорів.

4. Підготовка земельних адміністраторів, які безпосередньо беруть участь у реалізації земельної реформи.

Співробітники Херсонського обласного головного управління земельних ресурсів, районні адміністрації та органи місцевого самоврядування беруть участь у реалізації земельної реформи. Чимало цих спеціалістів мають радянську освіту. Тому важливо розпочати їх підготовку, перепідготовку та/або підвищення кваліфікації для того, щоб зробити можливим запровадження нових процедур і технологій та їх використання у службах по реєстрації земель і кадастру, нотаріусами, акціонерами, державними виконавцями, співробітниками банків, агентствами з оцінки, власниками землі, покупцями та ін.

Консорціум проекта:

  • ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет" (Україна)
  • Херсонський державний університет (Україна)
  • FR, Nice - Université de Nice-Sophia Antipolis
  • Херсонське обласне головне управління земельних ресурсів (Україна)
  • Скадовський районний відділ земельних ресурсів (Скадовськ, Херсонська область, Україна)
  • Чаплинський районний відділ земельних ресурсів (Чаплинка, Херсонська область, Україна)
  • ОАО АПФ “Таврія”, Нова Каховка (Херсонська область, Україна)
  • Politechnico di Torino (Італія)
  • Direction Departementale de l’Equipement Alpes-Maritimes, Nice (FR) 

 

 

Tempus project 2004

 

Tempus CD-JEP 25215-2004 «Geographic Information Systems in Agrarian Universities (GISAU)»

Цілі проекту:

  1. Модернізувати на рівні магістратури навчальні програми дисциплін, методи навчання та розширити базу знань бібліотеки із спрямуванням ГІС-технології  на факультеті будівництва та гідромеліорації Херсонського державного аграрного університету у відповідність з міжнародними стандартами.
  2. Пояснювати роль ІТ для розвитку сільського господарства
  3. Створення методів і засобів програмного забезпечення ГІС-освіти

Результати проекту:

  • Розроблені нові навчальні програми дисциплін на рівні магітратури;
  • Наукові та технічні співробітники пройдуть підготовку в університетах партнерах ЄС;
  • Опубліковані навчальні посібники, методичні рекомендації і використані в підготовці кадрів;
  • Створенні нові освітні програмні, мільтимедійні засоби та курси дистанційного навчання;
  • Поширення і стійкість;
  • Контроль якості та моніторинг;
  • Управління проектом.

Консорціум проекта:

  • Glasgow Caledonian University (Glasgow, UK)
  • Kherson State Agrarian University (Kherson, Ukraine)
  • Kherson State University (Kherson, Ukraine)
  • University of Gavle (Gavle, Sweden)

 

 

Tempus project 2006

 

Tempus JEP-27247-2006 «ICT based learning and personal development services for students (CLIP)»

Щоб забезпечити персоналізацію навчання студентів, а також для підтримки безперервного навчання на базі організації ІКТ та підготовки кадрів потрібно створити  інформаційно-технічної інфраструктури в університетах партнерах UA.

1. Організаційна інфраструктура повинна включатися в послуги університетів і  нести відповідальність за:

  • підготовку та прийняття студентів за індивідуальним планом навчання у випадку, коли студенти хотіли б отримати додатковий ступень (кваліфікацію) або пройти навчання за окремими курси в інших університетах партнерах, а також для навчання студентів в іншому університеті (це є необхідною умовою реалізації ECTS механізму в системі університетів-партнерів і процес стимулювання прийняття власних курс в іншому університеті м. Херсон)
  • підготовку та регулярний огляд інформаційних пакетів і програми специфікації університетів (програми специфікацій  є найбільш загальним рівнем опису змісту навчання і є першим рівнем електронного навчального опис змісту)
  • управління змісту навчання (включаючи підготовку програмних документів та інструкцій для користувачів), а також адміністрування користувачів LCMS (студентів та викладачів)

2. Спільна підготовка інфраструктури повинна підтримувати:

  • навчання викладачів з підготовки стандартного електронного контенту і використання LCMS
  • підготовку студентів у галузі ІКТ та використання LCMS

3. Спільна інформаційна інфраструктура складається з розділів і забезпечує наступні  функції та послуги:

  • інформаційна структура складається з наступних розділів: результати навчання, електронні курси (лекції, лабораторії, презентації тощо.), модулів та їх анотації;
  • управління користувачами та авторизацією, (слід відмітити, що аутентифікацію користувачів є загальними для ресурсів, що належать різним університетам), навчальними матеріалами, науковими та інформаційними публікаціями (визначення прав доступу); пошук по змісту навчання.
  • визначення особистої траєкторії навчання студентів; здійснення підписки на електронне навчання  та реєстрацію користувачів на відповідні курси.

4. Спільна технічна інфраструктура (зв'язок, файлові сервери тощо). Університети повинні мати високу ємність каналів зв'язку між партнерами по проекту. Це вимагає залучення компанії інтернет-провайдера в проекті.

Консорціум проекту:

  • FR, Nice - Université de Nice-Sophia Antipolis
  • SE, Stockholm - Kungliga Tekniska Högskolan
  • UA, Kherson - Kherson National Technical University
  • Kherson State Agrarian University (Kherson, Ukraine)
  • Kherson State University (Kherson, Ukraine)
  • UA, Kherson - "Ukrcom" Ltd

 

Tempus project 2009

 

159173-TEMPUS-DE-TEMPUS-JPCR “EU Based Course in Foodstuff Expertise&Quality Control”

Мета проекту – створити і впровадити магістерський курс «Експертиза і контроль якості продуктів харчування» в 4-х українських університетах. Це дозволить частково вирішити проблему дефіциту спеціалістів вказаного напрямку в центральному, східному і південному регіонах України та розповсюдити досвід підготовки фахівців на інші навчальні заклади.

Проект передбачав наближення спеціальності технологія виробництва та переробки продукції тваринництва до аналогічних спеціальностей в країнах ЄС, що дозволить українським студентам отримати другий диплом в університетах-партнерах.

В межах проекту була створена прозора система кредитів в межах ЕСТS, яка забезпечила змогу студентам набрати необхідну для отримання диплому кількість кредитів у різних університетах - партнерах консорціуму. Це сприяло тісній співпраці з європейськими університетами.

Цільова аудиторія проекту:

-          80 магістрів спеціалізації «Експертиза та контроль якості продуктів харчування»;

-          34 викладача магістерської програми в 4-х університетах України:;

-          9 технічних працівників спеціалізованої лабораторії;

-          20 адміністраторів ВНЗ.

 

Консорціум проекту:

  • Університет прикладних наук Вейхенштефана (Німеччина)
  • Університет Парми (Італія)
  • Університет Пловдива (Болгарія)
  • Консалтингова асоціація Р&В (Португалія)
  • Харківська державна зооветеринарна академія
  • Дніпропетровський державний аграрний університет
  • Херсонський державний аграрний університет
  • Одеський державний екологічний університет
  • Українська Корпорація промислових виробників м’яса
  • Міністерство освіти і науки України
  • Міністерство аграрної політики України
  • Інститут свинарства ім. Квасницького

 

 

Erasmus+ 2015

 

 

 

Adaptive learning environment for competence in economic and societal impacts of local weather, air quality and climate (ECOIMPACT)

 

Сайт проекту: http://e-impact.net/

 

Проект ECOIMPACT передбачає розробку персональної середовища навчання (ПСН) для набуття компетентності в галузі економічних і соціальних наслідків впливу місцевої погоди, якості повітря і клімату. Середа ПСН представлена спеціально підібраними навчальними матеріалами, «розумними» приладами для спостереження за погодою і програмним забезпеченням для управління процесом навчання - все це інтегровано в єдину систему. Такий підхід дозволяє навчатися в контакті з досліджуваным середовищем і розвиває вміння, необхідні для сучасного життя.

ПСН призначена безпосередньо для студентів вищих навчальних закладів консорціуму, -гідрометеорологів, менеджерів метеозалежних підприємств і державних установ. У перспективі, вона може виявитися корисною для широкого кола споживачів: починаючи від інших зацікавлених університетів до середніх шкіл і приватних осіб.

 

Основні завдання проекту:

  • розробка освітнього контенту для середовища навчання в галузі економічних і соціальних наслідків впливу місцевої погоди, якості повітря і клімату, орієнтованої на студентів вищих навчальних закладів, фахівців у галузі гідрометеорології, менеджерів та метеозалежних підприємствах і в державних установах;
  • розробка апаратних і програмних компонентів середовища навчання та інтегрування їх зі змістом навчання;
  • тестування інтегрованого середовища навчання в університеті, на курсах підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів;
  • розробка стратегій комерціалізації для адаптивної системи інтегрованого середовища навчання.

 

Консорціум проекту:

  • Університет Гельсінкі (Фінляндія)
  • Аграрний університет (Болгарія)
  • Центральноєвропейський університет в Скаліці (Словаччина)
  • Херсонський державний аграрний університет
  • Одеський державний екологічний університет
  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка
  • Інститут підвищення кваліфікації Росгідромету
  • Нижегородський державний університет імені Н.І. Лобачевського
  • Російський державний гідрометеорологічний університет

 

 

 

 

 Національний Ерасмус+ офіс України:

  

 

 

 Horizon 2020

 

 

 Національний Темпус / Еразмус+ офіс в Україні

 

 

 

Міжнародні проекти

 

 

 ECOIMPACT: Adaptive  learning environment  for competence in economic and societal impacts of local  weather,  air  quality and  climate

Project  ref. no. 561975-EPP-1-2015-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP

  (http://e-impact.net/).

 

ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ:

 Розробка освітнього контенту для середовища навчання в галузі економічних і соціальних наслідків впливу місцевої погоди, якості повітря і клімату, орієнтованого на студентів вищих навчальних закладів, фахівців у галузі гідрометеорології та менеджерів на метеозалежних підприємствах і в державних установах.

Розробка апаратних і програмних компонентів середовища навчання та інтегрування їх зі змістом навчання.

Тестування інтегрованого середовища навчання в університеті, на курсах підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів.

Розробка стратегій комерціалізації для адаптивної системи інтегрованого середовища навчання

 

 

Партнери

Університет Гельсінки

 

 

 

 

 

 

 Аграрний університет – Пловдив

 

 

Центрально-Європейський університет в Скаліце

 

 

Одеський державний екологічний університет 

 

 

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

 

 

 

Інститут підвищення кваліфікації Росгідромету

 

 Нижегородський державний університет імені М.І. Лобачевського 

 

 

 Російський державний гідрометеорологічний університет

 

 

 

Документи проекту

 

Лідер проекту: Університет Гельсінки

 

Термін реалізації проекту: 15.10.2015 – 14.10.2018

 

 https://vk.com/club130487734

 

 

 

 

ECOIMPACT відкрита група

 

 

 

 

 

 

«Tempus» 159173-TEMPUS-DE-JPCR «Експертиза і контроль якості харчових продуктів» (http://www.interdsau.com/)

Основною метою проекту визначено створення та запровадження у навчальний процес Європейського магістерського курсу з контролю якості та експертизи харчових продуктів в чотирьох українських університетах, забезпечення можливості освіти в університетах-учасниках проекту, а також створення можливості отримання другого диплома одного з європейських університетів - учасників проекту. Цей проект став результатом плідної співпраці між науковими колективами університетів-партнерів, які планують не тільки зосередити свою роботу на розробці і впровадженні нового магістерського курсу з контролю якості та експертизи харчових продуктів, але й розширити надалі свою співпрацю на інші галузеві навчальні програми для магістрів.

 

 

Учасниками цього проекту є:

 

 

 

Сайт:foodstuff.in.ua

 

Програма:TEMPUS IV PROJECTS

 

 

 

  Міністерство аграрної політики України

 

 

 

 Міністерство освіти і науки України

 

 

Університет прикладних наук, Вейхенштефан, Німеччина

 

• Університет Парми, Італія

 

• Аграрний університет, м. Пловдів Болгарія

 

• Консалтингова асоціація - Пауло та Беатріз, Португалія

 

 

 

 

Харківська державна зооветеринарна академія

 

Одеський державний екологічний університет

 

 

 

Дніпропетровський державний аграрний університет

 

Лідер проекту: Університет прикладних наук, Вейхенштефан, Німеччина

 

Термін реалізації проекту: 15.01. 2010 р. – 31.12.2012 р.