ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Засідання ректорату ХДАЕУ

Сьогодні, 18 березня 2024 року, відбулося чергове засідання ректорату ХДАЕУ. На засіданні було обговорено основні події минулого тижня, результати виконаних завдань, отриманих на попередньому засіданні. 

Детальніше...

Бесіда зі школярами до Всесвітнього дня захисту прав споживачів

15 березня традиційно відзначається Всесвітній день захисту прав споживачів. Саме в цей день, 15.03.2024, під час зустрічі викладачів кафедри підприємництва та фінансів із учнями 10-11 класів Зеленівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 38 Херсонської міської ради, професор кафедри А.О. Пантелеймоненко провів онлайн-бесіду на тему: «Коли продукти купують дешевше?».

Детальніше...

Співпраця ХДАЕУ та ХВ ОНДІСЕ

Було укладено договір про співпрацю між Херсонським державним аграрно-економічним університетом та Херсонським відділенням Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз за сприяння навчально-наукового центру «Інститут післядипломної освіти та дорадництва».

 

Детальніше...

Профорієнтаційна зустріч викладачів кафедри водних біоресурсів та аквакультури

18 березня 2024 року о 10:00 викладачами кафедри водних біоресурсів та аквакультури Лошковою Ю.М. та Мельниченко С.Г. було організовано та проведено профорієнтаційну зустріч з випускниками Осокорівського закладу повної загальної середньої освіти Нововоронцовської селищної ради.

Детальніше...

Зустріч з представниками Данської ради у справах біженців (DRC Danish Refugee Council)

14 березня 2024 року для здобувачів факультету архітектури та будівництва, спеціальності 193 Геодезія та землеустрій ХДАЕУ була проведена зустріч з представниками Данської ради у справах біженців (DRC Danish Refugee Council).

Детальніше...

Підсумки кулінарного on-line конкурсу «Моя кулінарна країна – Україна»

Протягом лютого місяця 2024 року серед здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти (8-11 класів), професійно-технічної, фахової передвищої освіти кафедрою харчових технологій ХДАЕУ було проведено кулінарний конкурс «Моя кулінарна країна – Україна».

Детальніше...

Каховська ГЕС – чи є майбутнє?

13 березня 2024 року здобувачі вищої освіти ХДАЕУ взяли участь у важливому заході, який відбувся на базі Обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Дмитра Чижевського і був присвячений підриву Каховської ГЕС та пошуку шляхів ліквідації екологічних наслідків цієї трагедії

Детальніше...

Профорієнтаційна зустріч викладачів економічного факультету у Ліцей природничих наук Кропивницької міської ради

Викладачі економічного факультету Олена Шаумян та Леся Кононенко 15 березня 2024 року провели профорієнтаційну зустріч із учнями 11-го класу у комунальному закладі «Ліцей природничих наук Кропивницької міської ради».

Детальніше...

Змішаний формат проведення занять для студентів-психологів

15 березня 2024 року доцент кафедри соціальних та поведінкових наук Олена Шаумян провела лекційне заняття з теми «Психологія релігійного розвитку» (дисципліна «Психологія релігії») у змішаному форматі.

 

Детальніше...

Практичні заняття з живопису для студентів спеціальності 191 «Архітектура та містобудування» кафедри будівництва, архітектури та дизайну ХДАЕУ

Для забезпечення якісного освітнього процесу здобувачі спеціальності 191 Архітектура та містобудування кафедри будівництва, архітектури та дизайну ХДАЕУ продовжують заняття в змішаному форматі.

Детальніше...

ХДАЕУ продовжує налагоджувати плідну співпрацю зі середніми навчальними закладами Кропивницького

В рамках цієї ініціативи представники ХДАЕУ відвідали Комунальний заклад "Ліцей "Лідер" Кропивницької міської ради".

 

 

 

Детальніше...

Онлайн-форум «Економічне відновлення. Шлях до перемоги»

14 березня викладачі кафедр підприємництва, обліку та фінансів, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й здобувачі взяли участь у Всеукраїнському онлайн-форумі «Економічне відновлення. Шлях до Перемоги».

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Проведено освітньо-практичний захід «День кращих світових сільськогосподарських практик»

12 грудняв рамках роботи школи аграрного лідерав аграрному університеті було проведеноосвітньо - практичний захід «День кращих світових сільськогосподарських практик», з вступним словом виступив ректор ХДАУ Юрій Кирилов і з привітанням директор департаменту агропромислового розвитку Херсонської області державної адміністрації Паливода Олександр.

На заході були присутні провідні фахівці аграрного виробництва відомих компаній світового рівня США та Європи. Головними питаннями заходу є поширення кращих практик та універсальних інноваційних рішень щодо технологій обробітку ґрунту та ефективного вирощування овочів.

Спікер Йоганн Татцбер, зовнішній консультант з питань агрономії компанії CASE IH з Австрії презентував доповідь «Структура ґрунту, ущільнення і неглибокий обробіток». Йоганн Татцбер більше 40 років займається сільськогосподарським виробництвом, з 2004 року веде консультаційну практику з питань сільського господарства та використання австрійської сільськогосподарської техніки. В Україні співпрацює з офіційними дистриб'юторами сільгосптехніки CASE IH, з компанією Укрфармінг. На початку лекції спікер зазначив: «Наше завдання – зламати стереотипи, бо є дві великі відмінності між системою управління України і Австріїї».

Рон Годін - експерт програми БРІДЖЕС, доктор наук, ґрунтознавець, фахівець з врожайності Університету Штату Колорадо, США ознайомив слухачів Школи аграрного лідера з особливостями технології вирощування культур овочевої групи:томатів, огірків, солодкого перцю, цибулі.

Доктор Годін приймає участь у дослідницьких проектах, в тому числі проектах з органічного землеробства, має широкий досвід виробництва овочів та кісточкових фруктів. Сам є власником землі, де вирощує овочі та має сади із черешнею та персиком. Останні 15 років досліджує хмель. Має більш як десятилітній досвід консультування в Україні.

Автор: Нікітенко К. С., к.е.н, доцент