
Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету
Засідання наукового гуртка «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» кафедри Менеджменту, маркетингу та ІТ

На кафедрі Менеджменту, маркетингу та ІТ відбулося чергове засідання наукового гуртка «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» на тему «Значення відеоконтенту у формуванні маркетингових комунікацій у цифровому середовищі». У засіданні взяли участь здобувачі вищої освіти ОПП «Маркетинг», «Менеджмент» та «Менеджмент ІТ», керував засіданням доцент кафедри Р.В. Базака.
Детальніше...Між аудиторією та Америкою: як ХДАЕУ будує освітній міст за океан

Як дізнатися все про навчання в університетах США та Канади, не залишаючи рідної аудиторії? Команда ХДАЕУ вже знає секрет!
Детальніше...Студентська науково-практична конференція на кафедрі ботаніки та захисту рослин: «Інновації в агрономії – інструмент на шляху до сталого розвитку»

10 грудня 2025 року відбулася студентська науково-практична конференція «Інновації в агрономії – інструмент на шляху до сталого розвитку», організаторами якої були кафедра ботаніки та захисту рослин ХДАЕУ.
Детальніше...Економіка закладів швидкого харчування та англійська: як Кропивницькі школярі створювали власний Бізнес-Бренд.

10 грудня 2025 року викладачі кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук (Совач К. та Козій О.) провели захопливу профорієнтаційну зустріч на тему «Фастфуд і економіка: темний бік ресторанів швидкого харчування» (“The Economics of Fast Food: The Dark Side of Fast Food Restaurants”)
Детальніше...Засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» кафедри харчових технологій

У листопаді 2025 року на кафедрі харчових технологій ХДАЕУ у форматі онлайн Zoom-конференції відбулося чергове засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» на тему «Кулінарні тренди 2025 Fusion-кухня та інновації у харчових технологіях».
Детальніше...Засідання наукового гуртка «Аграрний інноватор» кафедри рослинництва та агроінженерії

9 грудня кафедра рослинництва та агроінженерії провела чергове засідання наукового гуртка «Аграрний інноватор», присвячене актуальній темі «Адаптація рослин до безґрунтових умов культивації: генетичні механізми регуляції урожайності плодових та ягідних культур».
Детальніше...ІІІ студентська наукова онлайн-конференція «Сучасному тваринництву – інноваційні технології»

10 грудня 2025 року на базі біолого-технологічного факультету ХДАЕУ відбулася ІІІ студентська наукова онлайн-конференція «Сучасному тваринництву – інноваційні технології», організована кафедрою технологій виробництва і переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха.
Співробітники НМВ ХДАЕУ пройшли онлайн-курс «Наука ✕ ШІ: нова парадигма»

Співробітники навчально-методичного відділу ХДАЕУ взяли участь в онлайн-курсі підвищення кваліфікації «Наука ✕ ШІ: нова парадигма», який відбувся 24 - 28 листопада 2025 року за ініціативи Громадської організації «Прогресильні» спільно з Українським офісом дослідницької доброчесності.
Детальніше...Університет для вступників: онлайн-тур по освітніх програмах та перспективам

9 грудня представники Херсонського державного аграрно-економічного університету провели онлайн-зустріч з учнями та батьками випускників Голопристанського ліцею №2 і №3 - провідних закладів регіону.
Детальніше...Участь у курсах підготовки пілотів БПЛА категорії А1/а3

У сучасних умовах цифровізації та швидкого розвитку авіаційних технологій використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) стало важливою компетентністю як для майбутніх фахівців, так і для науково-педагогічних працівників.
Детальніше...Новий етап партнерства: підписано меморандум між ГО «Захист Держави» та Херсонським державним аграрно-економічним університетом

09 грудня 2025 року відбувся важливий крок у розвитку співпраці між громадянським суспільством та освітньою спільнотою Херсонщини - громадська організація «Захист Держави» та ХДАЕУ офіційно підписали Меморандум про співпрацю
Детальніше...Помічник керівник в Будівельну Гільдію

Будівельна Гільдія - спеціалізується на реалізації будівельних матеріалів, професійній консультації, партнерстві з підрядниками та участі в державних програмах, зокрема «єВідновлення».
Детальніше...
Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету
Шановні друзі!
Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.
Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.
Студентам, що навчаються на умовах контракту!
До уваги авторів
Подати матеріал для сайту
Проведення досліджень студентами – харчовиками в умовах карантину

Квітневий дайджест новин
біолого-технологічного факультету
Для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» невід’ємною та найбільш вагомою складовою технологічних дисциплін, є проведення робіт з оцінки якості сировини, приготування харчової продукції, оцінки якості напівфабрикатів та готових виробів.
Однак, освітній процес за умов карантинних заходів, запроваджених на території України, триває. Слід відмітити, що навчання не лише продовжується, а й набуває нових форм із залученням різноманітних дистанційних методів. Тому, виходячи з нинішньої ситуації, яка склалась та готуючись до написання наукової роботи студенти третього року навчання в домашніх умовах провели дослідження з визначення вмісту крохмалю в харчових продуктах.

Метою виконання даної роботи було виявлення крохмалю в продуктах харчування (хліб, макаронні вироби). Для цього потрібно нанести декілька крапель спиртового розчину йоду на скибочку білого хліба, утворення інтенсивно синього забарвлення свідчить про наявність молекули крохмалю.

Звичайно, самостійне виконання більшості робіт в домашніх умовах є неможливим. Проте, провести в таких умовах якісні реакції під силу всім!
Загалом, студенти згадали як цікаво і інформативно проходили наші пари і сподіваються, шо незабаром ми обов’язково повернемося від дистанційного до реального навчання!
Автор: завідувач кафедри інженерії харчового виробництва Новікова Н.В (за редакцією Кривий В.В. Прес-центр (БТФ)) (08.04.2020)




















