ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

День практичної підготовки «Просторовий розвиток. Потенціал та пріорететні вектори розвитку південних регіонів» (в рамках проведення Агропорт Херсон 2018)

26 липня 2018 року студенти ДВНЗ «ХДАУ» за підтримки Українського проекту бізнес – розвитку плодоовочівництва під керівництвом проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності, професора Аверчева О.В. Мали змогу ознайомитись першим днем найбільшого агрофоруму в Східній Європі - АГРОПОРТ Південь Херсон 2018. Приїхали на виставкову експозицію продемонструвати свої продукти, техніку та інші можливості більше двохсот компаній із 16 областей України, включаючи Миколаївську, Одеську, Дніпропетровську, Запорізьку, Кіровоградську та інші аграрні області. Агробізнес Херсонщини склав 25% від усієї кількості експонентів. Загальна площа виставкової експозиції перевищила 3000 м.кв.

«Агропромисловий комплекс – це не просто виробництво, це ще й туризм та логістика. Саме тому, розвиваючи цю галузь, розвиватиметься й туристичний потенціал Херсону та транспортна інфраструктура. Це ключ до успіху регіону» - заявила на AГРОПОРТ Південь 2018 Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції.

Студенти відвідали сесійні лекції на такі теми як: просторовий розвиток агрокомплексу на Херсонщині, потенціал та пріоритетні вектори розвитку Південного регіону, розвиток кластерних ініціатив, експортування продукції до Франції, фінансування малого та середнього агробізнесу в сучасних умовах, особливості кредитування агровиробників, автоматизація бізнес-процесів, круглий стіл ФАО присвячений боротьбі з голодом та Всесвітньому дню продовольства тощо.

Також, однією з основних тем АГРОПОРТ Південь Херсон 2018 стала органіка, а саме перспективи виробництва та розповсюдження органічних продуктів. В рамках цієї теми відбулося представлення мобільного додатку AgroportEx.Bio.

 

 

 

Автор: начальник відділу ІПКП ДВНЗ «ХДАУ» Барсук Ю.В.