ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

День практичної підготовки «Український кавун – солодке диво 2018»

04 серпня 2018 року студенти ДВНЗ «ХДАУ» за підтримки Українського проекту бізнес – розвитку плодоовочівництва під керівництвом проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності, професора Аверчева О.В. Мали змогу відвідати у Голій Пристані ХV Вcеукpaїнcький феcтивaль "Укpaїнcький кaвун – coлoдке дивo". У цьому році на нього пpиїхaли більше 30 феpмеpcьких гocпoдapcтв-учacників.

Також у рамкaх цьoгo феcтивaлю були пpoведені виcтaвки-пpoдaжі й іншoї cільcькoгocпoдapcькoї пpoдукції тa пpoдукції пеpеpoбнoї пpoмиcлoвocті. Це, зoкpемa, cвіжі ягoди тa фpукти, винoгpaд, овочі, іншa пpoдукція. Кpім тoгo, нa феcтивaлі близькo 50-ти учacників poзгopнули cвoї виcтaвки-пpoдaжі виpoбів декopaтивнo-ужиткoвoгo миcтецтвa.

Члени журі визначили найбільші гарбуз, кавун і диню. Так, у цьому році найбільший кавун виростив фермер із Нової Збур'ївки Володимир Фіночко, вага смугастого красеня становила 25 кг. на другому місці Микола Салінський із Нової Збур'ївки із кавуном вагою 24 кг, на третьому - Андрій Бондар (Долматівська ОТГ) із кавуном вагою 22,5 кг.

Найбільша диня у цьому році виросла на полі фермерського господарства "Фаворит" (голова Іван Яланський) та затягнула вона 8,9 кг, на другому місці Василь Теличко, який працює агрономом у фермерському господарстві "Фаворит" і виростив диню вагою 6 кг, третє місце у Миколи Салінського із Нової Збур'ївки з динею вагою 5,9 кг.

Найважчий гарбуз у цьому році виріс у Олексія Косенко із Кардашинки, вага цього красеня становила 35 кг, на другому місці Іван Веселовський із Голої Пристані із гарбузом вагою 33 кг і на третьому - Дмитро Сєдов із Кардашинки із гарбузом вагою 30,8 кг.

Найкращу виставку сільськогосподарської продукції організувала Новозбур'ївська сільська рада на чолі зі свом головою Таїсією Самойленко, а найкраща виставка декоративно-ужиткового мистецтва була у гуртка "Умілі рученята" Таврійського Будинку культури (керівник Корольова Людмила Дмитрівна).

Також міський голова Голої Пристані Олександр Бабич нагородив усіх учасників регати, які отримали від організаторів смачні та солодкі кавуни, а також грамоти та кубки.

 

 

 

Автор: начальник відділу ІПКП ДВНЗ «ХДАУ» Барсук Ю.В.