ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь у Міжнародному Дні Поля «XXI століття – час кліматично-адаптованого сільського господарства»

11-12 вересня 2018р. делегація ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва на чолі з проректором з наукової роботи та міжнародної діяльності, професором Аверчевим О.В., науковці, викладачі, аспіранти та студенти, прийняли участь у Міжнародному Дні Поля «XXI століття – час кліматично-адаптованого сільського господарства». 11 вересня в Інституті зрошуваного землеробства НААН відбулося засідання круглого столу за участю вітчизняних та закордонних експертів. 12 вересня 2018 р. в ДП ДГ «Асканійське» Асканійської ДСДС ІЗЗ НААН (с. Тавричанка, Каховський р-н) продовжився Міжнародний день поля.

Учасникам було представлено комплексний підхід до управління землеробством в умовах змін клімату на основі впровадження обробітку ґрунту (No-till), вирощування проміжних культур, обробки посівів з ціллю адаптації рослин до посухи (саліцилова кислота), яка забезпечує збереження родючості ґрунтів, ефективне використання поживних речовин, зменшення викидів парникових газів та підвищення продуктивності сільськогосподарських культур.

 

 

 

На заході представили результати українсько-американського проекту «Вплив сталого управління сільським господарством на якість ґрунту та продуктивність сільськогосподарських культур».

 

 

Провідні вчені з питань ведення сільського господарства з Університету штату Огайо (США) поділилися з учасниками заходу власним багаторічним досвідом і практикою. Зокрема, Алан Сандермейер розповів про особливості побудови сівозмін з вирощуванням покривних культур за умови використання «No-till» технологій у США. Том Ворлей виступив з презентацією щодо економічних аспектів майбутнього сільського господарства в умовах кліматичних змін.

 

 

Автор: начальник відділу ІПКП ДВНЗ «ХДАУ» Барсук Ю.В.