ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науково – технічна співпраця

За проханням підприємства «БЕДЕВЛЯ» (Нижньосірогозький район Херсонської області) завідувач кафедри фізики та загальноінженерних дисциплін О.М.Кияновський і старший викладач тієї ж кафедри О.В.Яковлєв сконструювали установку для електрохімічної активації води.

Така апаратура дозволяє широко застосовувати в аграрній практиці катіоніт як потужний біостимулятор для посилення росту розсади, посівів зернових та технічних культур. Зокрема аніоніт можна використовувати для стерилізації та дезінфекції.

Прилад для управління процесом електролізу (рис.1) дозволяє змінювати pH та редокс-потенціал електроліту  в широкому діапазоні, а електричний струм можна регулювати в інтервалі від 0 до 20 А. 

 

Рис.1. Фотографія апарата для регулювання і контролю процесу активації води.

Ванна електролізера розрахована на отримання 80 л катіоніту та 20 л аніоніту ( рис 2.) 

Рис.2. На фотографії установки ванна електролізера розміщена справа (зліва – прилад управління зі знятою верхньою кришкою). На верхній кришці ванни знаходяться вентилятори та сигналізуючі світлодіоди.

Особлива увага приділена безпеці користування установкою.

На наведених нижче фотографіях видно, як представники підприємства – директор О.В.Здановський і інженер О.П.Живков ретельно знайомилися з установкою, якістю виконаної роботи, параметрами катіоніту і аніоніту після активації води.

 Установка успішно пройшла технічні  випробування.

Зараз у підприємстві «БЕДЕВЛЯ» проводять дослідження дії катіоніту на рослини. 

Автор: начальник відділу інтелектуальної власності та інновацій, доцент О.В.Шабаєв