ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Херсонський державний аграрний університет готує фахівців садово-паркового господарства та ландшафтних дизайнерів

Озеленення міста зазвичай формує імідж та враження про місто чи певну його частину, саме краса зовнішнього простору біля споруд створює  настрій людей і затишок. 

З 2013 року у Херсонському державному аграрному університеті почали готувати спеціалістів Садово-паркового господарства. Майбутні фахівці отримують комплексну підготовку з питань проектування всіх типів насаджень, догляду за ними на основі детального вивчення біології декоративних рослин, реконструкції і реставрації старовинних і сучасних садово-паркових об'єктів, декоративного садівництва.

Студенти вивчають історію світового садово-паркового мистецтва, квітникарство відкритого і закритого ґрунту, дендропроектування, ландшафтну архітектуру, топіарне мистецтво, вертикальне озеленення, садово-паркове будівництво, озеленення населених пунктів, основи аранжування і композиції.

Одним з сучасних напрямів підготовки фахівців зеленого господарства є ландшафтний дизайн. На сьогоднішні цій напрям грає домінуючу роль в системі містобудування. Метою ландшафтного дизайну є організація гармонійного з естетичної і екологічної точки зору простору. А вже цій головній меті підкоряється весь комплекс містобудівних завдань.

Всіх, хто має творче мислення та почуття прекрасного, кому не байдужа краса міського середовища, хто бажає прикрашати бетонні та цегляні будівлі квітучими садами, яскравими клумбами, альпійськими гірками та фонтанами, тих, хто бажає прикрашати сірі офіси та оселі на зелені оази, запрошуємо навчатись на спеціальності «Садово-паркове господарство»!

Автор: Тетяна Бойко, к.б.н., доцент кафедри лісового та садово-паркового господарства