ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Викладачі, науковці і студенти Херсонського Аграрного університету прийняли активну участь у роботі Міжнародної агропромислової виставки і форумі із підтримки фермерства «Агропорт Південь Херсон 2018»

Викладачі, науковці і студенти Херсонського Аграрного університету прийняли активну участь у роботі Міжнародної агропромислової виставки і форумі із підтримки фермерства «Агропорт Південь Херсон 2018».

 

Аграрний університет є співорганізатором заходу. Більше 50 студентів задіяно у процесі підготовки та в роботі форуму.

Ректор університету Юрій Кирилов прийняв участь у панельній дискусії «Розвиток кластерних ініціатив в аграрному секторі Херсонщини як важіль економічного розвитку регіону та країни в процесі Євроінтеграції».

Кафедрою водних біоресурсів та аквакультури ХДАУ організовано та проведено конференцію «Перспективи розвитку аквакультури на півдні України».

У другий день заходу на дослідних полях Херсонського державного аграрного університету проректором з наукової роботи Аверчевим О.В. було представлено колекцію гібридів соняшнику в обсязі 40 гібридів, які були надані провідними Українськими фірмами: «Ліма Грейн» - 16 гібридів, «Сади України» - 15 гібридів, «Миколаївський інститут селекції» - 2 гібриди та «Український інститут олійних культур» - 7 гібридів.

 

Крім вивчення порівняльної продуктивності цих гібридів проводяться досліди по вивченню впливу на їх урожайність стимуляторів росту та розвитку рослин – «Біогель», «Халофіт», «Міфосат» та ін.

Результати дослідження будуть опубліковані науковцями у фахових наукових виданнях.

Викладачі університету брали участь у стратегічних сесіях, круглих столах, тренінгах, конференціях та семінарах, присвячених потенціалу та пріоритетним векторам розвитку південних регіонів, сучасному плодоовочівництву та рослинництву на засолених ґрунтах.

Автор: Прес - центр ХДАУ Катерина Нікітенко