ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

ІІ Міжнародна науково-практична конференція "Інноваційне підприємництво та торгівля: сучасний стан та перспективи розвитку"

Війна застала всіх українців зненацька, забрала життя людей, зіпсувала велику кількість заходів та професійних планів, але кафедра економіки та фінансів ХДАЕУ продовжує наукову діяльність та змогла організувати й провести в онлайн режимі ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію ”Інноваційне підприємництво та торгівля: сучасний стан та перспективи розвитку”. Організаторами конференції було отримано понад 200 заявок від  науковців з різних закладів вищої освіти України, Польщі, Молдови, Грузії та Болгарії.

Онлайн-засідання конференції розпочалося з привітального слова проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності, д.с.-г.н., професора Олександра Аверчева, який побажав плідної праці та подальших перспектив в науковій діяльності. До привітань приєдналися декан економічного факультету Вікторія Крикунова, наші закордонні колеги, зокрема, д.е.н., професор Рафаел Чілочі (декан факультету економічного інжинірінгу та бізнесу Технічного університету, Молдова), д.е.н., професор Тетяна Чернявська (Державна школа в Коніні, Польща), які висловлювали щирі слова підтримки всьому українському народу та науковій спільноті. Також долучилися до теплих слів закордонних колег і наші колеги з інших українських ЗВО, зокрема, д.е.н., професор Микола Місюк (директор Навчально-наукового інституту бізнесу і фінансів Подільського державного університету), д.е.н., професор Олена Прокопчук (завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва), д.е.н., професор Марина Балджи (професор кафедри підприємництва та туризму Одеського національного морського університету), д.е.н., професор Юрій Губені (професор кафедри права та підприємництва Львівського національного аграрного університету), д.е.н., професор Тетяна Артемова (ДУ Інститут економіки та прогнозування НАН України).

В доповідях учасників конференції порушувались чимало економічних, соціальних, політичних та інвестиційних питань. Так, наприклад, доктор філософії Богдан Чернявський (викладач Академії прикладних наук, Польща) в своїй доповіді наголошував на необхідності впровадження інноваційних рішень в організацію торгівлі, учасники погоджувалися з висловлюванням доповідача та задавали питання щодо початкових інвестицій в інновації в торгівлю та вартості франшизи даного проекту. Володимир Шумаков (здобувач рівня PhD ХДАЕУ) своєю доповіддю на тему: ”Інвестиції в Україну після війни” зколихнув учасників конференції, які активно почали дискутувати та задавати питання доповідачу.  К.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва Леся Барабаш в своїй доповіді розглядала потенційні сценарії відновлення економіки України у повоєнний період та відповідаючи на запитання учасників доповідачка сформувала унікальну одну із можливих майбутніх назв стратегії відновлення економіки - ”Українське економічне диво”.

До конференції змогли долучитися також і здобувачі вищої освіти ХДАЕУ. Так, в своїй доповіді Ольга Ліштван (здобувачка першого (бакалаврського) рівня другого року навчання спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування) порушувала питання перспектив розвитку ринку лаванди в Україні.

На завершення конференції д.е.н., професор, завідувач кафедри економіки та фінансів ХДАЕУ Наталія Танклевська подякувала учасникам конференції за співпрацю, висловила пропозицію щодо наступних наукових зустрічей в форматі офлайн, побажала натхнення та наукових досягнень.

 

Кафедра економіки та фінансів висловлює всім учасникам конференції щиру вдячність за активну участь та підтримку!

Автор: Алла Карнаушенко.