ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Нові компетентності зі штучного інтелекту для освітньої діяльності від Google

  Викладачі кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ХДАЕУ Вікторія Дуга та Ірина Кирилюк успішно пройшли курс підвищення кваліфікації «Академія ШІ для освітян від Google 2.0», організований ТОВ «Академія цифрового розвитку».

Детальніше...

Засідання наукового гуртка «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» кафедри Менеджменту, маркетингу та ІТ

  На кафедрі Менеджменту, маркетингу та ІТ відбулося чергове засідання наукового гуртка «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» на тему «Значення відеоконтенту у формуванні маркетингових комунікацій у цифровому середовищі». 

Детальніше...

Між аудиторією та Америкою: як ХДАЕУ будує освітній міст за океан

  Як дізнатися все про навчання в університетах США та Канади, не залишаючи рідної аудиторії? Команда ХДАЕУ вже знає секрет!

Детальніше...

Студентська науково-практична конференція на кафедрі ботаніки та захисту рослин: «Інновації в агрономії – інструмент на шляху до сталого розвитку»

 10 грудня 2025 року відбулася студентська науково-практична конференція «Інновації в агрономії – інструмент на шляху до сталого розвитку», організаторами якої були кафедра ботаніки та захисту рослин ХДАЕУ.

Детальніше...

Економіка закладів швидкого харчування та англійська: як Кропивницькі школярі створювали власний Бізнес-Бренд.

10 грудня 2025 року викладачі кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук (Совач К. та Козій О.) провели захопливу профорієнтаційну зустріч на тему «Фастфуд і економіка: темний бік ресторанів швидкого харчування» (“The Economics of Fast Food: The Dark Side of Fast Food Restaurants”) 

Детальніше...

Засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» кафедри харчових технологій

У листопаді 2025 року на кафедрі харчових технологій ХДАЕУ у форматі онлайн Zoom-конференції відбулося чергове засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» на тему «Кулінарні тренди 2025 Fusion-кухня та інновації у харчових технологіях».

Детальніше...

Засідання наукового гуртка «Аграрний інноватор» кафедри рослинництва та агроінженерії

9 грудня кафедра рослинництва та агроінженерії провела чергове засідання наукового гуртка «Аграрний інноватор», присвячене актуальній темі «Адаптація рослин до безґрунтових умов культивації: генетичні механізми регуляції урожайності плодових та ягідних культур». 

Детальніше...

ІІІ студентська наукова онлайн-конференція «Сучасному тваринництву – інноваційні технології»

10 грудня 2025 року на базі біолого-технологічного факультету ХДАЕУ відбулася ІІІ студентська наукова онлайн-конференція «Сучасному тваринництву – інноваційні технології», організована кафедрою технологій виробництва і переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха.

Детальніше...

Співробітники НМВ ХДАЕУ пройшли онлайн-курс «Наука ✕ ШІ: нова парадигма»

Співробітники навчально-методичного відділу ХДАЕУ взяли участь в онлайн-курсі підвищення кваліфікації «Наука ✕ ШІ: нова парадигма», який відбувся 24 - 28 листопада 2025 року за ініціативи Громадської організації «Прогресильні» спільно з Українським офісом дослідницької доброчесності. 

Детальніше...

Університет для вступників: онлайн-тур по освітніх програмах та перспективам

9 грудня представники Херсонського державного аграрно-економічного університету провели онлайн-зустріч з учнями та батьками випускників Голопристанського ліцею №2 і №3 - провідних закладів регіону. 

Детальніше...

Участь у курсах підготовки пілотів БПЛА категорії А1/а3

У сучасних умовах цифровізації та швидкого розвитку авіаційних технологій використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) стало важливою компетентністю як для майбутніх фахівців, так і для науково-педагогічних працівників. 

Детальніше...

Новий етап партнерства: підписано меморандум між ГО «Захист Держави» та Херсонським державним аграрно-економічним університетом

09 грудня 2025 року відбувся важливий крок у розвитку співпраці між громадянським суспільством та освітньою спільнотою Херсонщини - громадська організація «Захист Держави» та ХДАЕУ офіційно підписали Меморандум про співпрацю

Детальніше...

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

День вареників в Херсонському державному аграрному університеті

02 листопада 2016 року в Херсонському державному аграрному університеті був організований перший в історії університету фестиваль національної кухні «День вареників». Виготовлення вареників проводилося в умовах навчальної лабораторії кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції. Метою заходу стало збереження та популяризація традицій українського народу та місцевої кухні, як культурної спадщини українського народу загалом та Херсонської області зокрема.

Цілями фестивалю став пошук і підтримка здібних, обдарованих, талановитих особистостей, розширення світогляду учасників, збагачення їх духовності, налагодження та встановлення тісних творчих стосунків між студентами різних факультетів університету, пропаганди здорового способу життя, залучення абітурієнтів до ДВНЗ «Херсонський ДАУ», на розвиток ВУЗу, на популяризацію аграрної професії і благочинність.

Фестиваль проходив у вигляді змагань серед шести етно-регіонів: хутір «ДИКАНЬКА, хутір «ВЕЛИКІ ВУЙКИ», хутір «ПРИМОРСЬКИЙ», хутір «ХОРТИЦЯ», хутір «ТАВРІЙСЬКІ СОЛОХИ», «РАНЧО», які повинні були підготувати вареники з двома різними начинками та театралізовано представити свій хутір.

Роботу студентів оцінювало поважне журі у складі голови комісії, завідувача кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції,доктора сільськогосподарських наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, член-кореспондента НААНУ Пелиха Віктора Григоровича, а також декана агрономічного факультету, кандидата сільськогосподарських наук, доцента Мринського Івана Миколайовича, декана біолого-технологічного факультету, кандидата сільскогосподарських наук, доцента Вороненка Володимира Івановича, головного бухгалтера ДВНЗ «Херсонський ДАУ» Кальсіної Світлани Леонідівни, зав.відділу кадрів ДВНЗ «Херсонський ДАУ» Яворської Юлії Віталіївни.

Після того як студенти презентували свої вареники, журі відправилося на засідання і розпочався благодійний ярмарок, на якому окрім вареників реалізовувалась приготовлена власноруч студентами біолого-технологічного факультету продукція: томатний сік, узвар та інше.

На підсумковому засіданні поважного журі було встановлено, що представлені «Хутори» мають однакові високі оцінки з презентації вареників і тому було вирішено, що всі технологи заслуговують на нагороду і перемогла «Дружба»! Всі команди студентів, які приймали участь у фестивалі, нагороджені відзнаками.

Колектив кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції та студенти-технологи біолого-технологічного і агрономічного факультетів щиро вдячні всім, хто прийняв участь у фестивалі національної кухні «День вареників»!

Відео фестивалю можно переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=kGziOX3Stt0

 ФОТОЗВІТ ІЗ ФЕСТИВАЛЮ НАЦІОНАЛЬНОЇ КУХНІ

«ДЕНЬ ВАРЕНИКІВ»!

 

Автори: к.с.-г.н., доц. Каращук Г.В., к.с.-г.н., ас. Левченко М.В., ас. Ніконова І.С.