
Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету
Доступний туризм та індустрія гостинності: нові горизонти для України

20 листопада 2025 року о 18:00 відбувся науковий семінар, присвячений питанням здорового харчування молоді.
Детальніше...
Нові статті науковців Херсонського державного аграрно-економічного університету, які опубліковані в базах даних Web of Science та Scopus

Вітаємо авторів!
Нові статті науковців ХДАЕУ, які опубліковані в базах даних WEB OF SCIENCE та SCOPUS
Детальніше...Формування здорових харчових звичок і гармонійне поєднання турботи про здоров’я людини та природу.

20 листопада 2025 року о 18:00 відбувся науковий семінар, присвячений питанням здорового харчування молоді.
Детальніше...
З глибоким сумом повідомляємо, що трагічно пішла із життя Губа Марина Ігорівна

Губа Марина Ігорівна здобула вищу освіту у Херсонському сільськогосподарському інституті ім. О.Д. Цюрупи, де згодом і розпочала свій професійний шлях. Її трудова діяльність в університеті розпочалася у 1989 році. Завдяки високому професіоналізму, відповідальності вона швидко здобула повагу серед колег та студентів.
Детальніше...Спортивно-інтелектуальна вікторина “Домедична допомога” визначила своїх переможців та призерів!

Спортивно-оздоровчий марафон для здобувачів Херсонського державного аграрно-економічного університету традиційно продовжився практично-орієнтованою вікториною з основ домедичної допомоги, яку організували викладачі кафедри теорії та методики фізичної культури і спорту.
Детальніше...Здобувач вищої освіти ХДАЕУ Ігор Піскорський — срібний призер молодіжного Чемпіонату Світу з Бразильського Джиу-Джитсу!

Якість тренувального процесу найкраще проявляється у змагальній діяльності.
Детальніше...
Засідання наукового гуртка “Харчовик-науковець” кафедри харчових технологій

В жовтні 2025 року відбулося чергове засідання наукового гуртка “Харчовик-науковець” кафедри харчових технологій ХДАЕУ на тему: «Культура споживання фаст-фуду і можливості його оздоровлення».
Детальніше...Перегляд фільму «Люди кольору свободи»

21 листопада ми вшановуємо День Гідності та Свободи - свято мужності, єдності та незламності українського народу.
Детальніше...
Результати IV студентської науково-практичної конференції «Стійке сільське господарство в умовах змін клімату» в рамках наукового гуртка «Аграрний інноватор»

21 листопада в рамках роботи наукового гуртка «Аграрний інноватор» відбулася IV студентська науково-практична конференція на тему «Стійке сільське господарство в умовах змін клімату: роль селекції, інтенсивних технологій та сучасної техніки у виробництві».
Детальніше...Науково-освітній семінар в рамках міжнародного фінсько-українського проекту Ukraine Finland Environmental Monitoring (UFEM)

Співробітники та здобувачі вищої освіти кафедри Водні Біоресурси Та Аквакультура 19 листопада прийняли участь у відкритому семінарі «Основи дистанційного зондування та аналізу зображень на прикладах з Фінляндії».
Детальніше...Команда «ГеоВідродженняХерсон» здобула ІІІ місце у фіналі міжнародного Хакатону DigiEduHack 2025

Здобувачі спеціальності Геодезія та землеустрій факультету архітектури та будівництва ХДАЕУ, під керівництвом Лавренко Наталії та ментора Коваленка Олександра, успішно представили наш університет та здобули III місце у фіналі престижного міжнародного Хакатону DigiEduHack 2025!
Детальніше...Трагічна пам’ять про Голодомор 1932-1933 років

Завідувачка відділом Наукової бібліотеки ХДАЕУ Світлана Трибух взяла участь у вебінарі «Як покращити позиції університету в міжнародних рейтингах за допомогою ресурсів Clarivate».
Детальніше...

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету
Шановні друзі!
Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.
Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.
Студентам, що навчаються на умовах контракту!
До уваги авторів
Подати матеріал для сайту
Засідання наукового гуртка
У рамках Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP 11 березня 2020 р. відбулося чергове засідання гуртка кафедри економіки та фінансів «Економіст, Підприємець, Фінансист» на тему: «Нішеві продовольчі культури: перспективи їх розвитку».
Засідання відкрив проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, координатор цього проекту від університету д.с.-г.н., професор Аверчев Олександр Володимирович.
Зі вступним словом виступила Степанова Маргарита Михайлівна - к.е.н., заступник директора Департаменту сільського господарства та зрошення Херсонської обласної державної адміністрації. Вона розповіла про нішеві культури Херсонщини та про актуальність і важливість цієї теми. Надавши настанови здобувачам вищої освіти на майбутнє, відмітила, що Херсонська область багата різномаїттям як традиційних так і рідкісних овочевих культур. І можливо, саме студенти Херсонського державного аграрно-економічного університету, будуть першими хто відкриє свій бізнес по виробництву та переробці нішевої продукції.


Зі своїми темами виступили члени гуртка:
Рикун Єлизавета - «Прогноз виробництва овочів на Півдні України».
Сімоненко Тетяна - «Перспективи бізнесу з вирощування м’яти».
Сложинська Вікторія - «Сучасні тренди створення інноваційних продуктів з кавуна».
Дядченко Тетяна - «Сучасний стан та проблеми вирощування цукрових буряків».
Ляху Карина - «Сучасний стан та перспективи розвитку виробництва томатів на Півдні України».
Гуртківці підготували цікаві доповіді з презентаціями, розповіли про перспективи та проблеми виробництва цих культур, про цікаві проекти їх переробки та можливість виходу на зарубіжний ринок.

Підбиваючи підсумок засідання гуртка, доцент Бойко Людмила Олександрівна наголосила, що нішеві культури, нажаль, привертають значно менше уваги аграріїв, ніж традиційні найбільш поширені зернові та олійні, такі як пшениця, кукурудза, соняшник і соя. Однак їх економічний потенціал, у тому числі і експортний, є не менш значущим для розвитку агробізнесу, а за рівнем прибутковості вирощування окремих із цих культур може істотно перевищувати найбільш поширені його види та напрями.
Автор: Бойко Л.О. (12.03.2020)






















