ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Нові компетентності зі штучного інтелекту для освітньої діяльності від Google

  Викладачі кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ХДАЕУ Вікторія Дуга та Ірина Кирилюк успішно пройшли курс підвищення кваліфікації «Академія ШІ для освітян від Google 2.0», організований ТОВ «Академія цифрового розвитку».

Детальніше...

Засідання наукового гуртка «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» кафедри Менеджменту, маркетингу та ІТ

  На кафедрі Менеджменту, маркетингу та ІТ відбулося чергове засідання наукового гуртка «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» на тему «Значення відеоконтенту у формуванні маркетингових комунікацій у цифровому середовищі». 

Детальніше...

Між аудиторією та Америкою: як ХДАЕУ будує освітній міст за океан

  Як дізнатися все про навчання в університетах США та Канади, не залишаючи рідної аудиторії? Команда ХДАЕУ вже знає секрет!

Детальніше...

Студентська науково-практична конференція на кафедрі ботаніки та захисту рослин: «Інновації в агрономії – інструмент на шляху до сталого розвитку»

 10 грудня 2025 року відбулася студентська науково-практична конференція «Інновації в агрономії – інструмент на шляху до сталого розвитку», організаторами якої були кафедра ботаніки та захисту рослин ХДАЕУ.

Детальніше...

Економіка закладів швидкого харчування та англійська: як Кропивницькі школярі створювали власний Бізнес-Бренд.

10 грудня 2025 року викладачі кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук (Совач К. та Козій О.) провели захопливу профорієнтаційну зустріч на тему «Фастфуд і економіка: темний бік ресторанів швидкого харчування» (“The Economics of Fast Food: The Dark Side of Fast Food Restaurants”) 

Детальніше...

Засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» кафедри харчових технологій

У листопаді 2025 року на кафедрі харчових технологій ХДАЕУ у форматі онлайн Zoom-конференції відбулося чергове засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» на тему «Кулінарні тренди 2025 Fusion-кухня та інновації у харчових технологіях».

Детальніше...

Засідання наукового гуртка «Аграрний інноватор» кафедри рослинництва та агроінженерії

9 грудня кафедра рослинництва та агроінженерії провела чергове засідання наукового гуртка «Аграрний інноватор», присвячене актуальній темі «Адаптація рослин до безґрунтових умов культивації: генетичні механізми регуляції урожайності плодових та ягідних культур». 

Детальніше...

ІІІ студентська наукова онлайн-конференція «Сучасному тваринництву – інноваційні технології»

10 грудня 2025 року на базі біолого-технологічного факультету ХДАЕУ відбулася ІІІ студентська наукова онлайн-конференція «Сучасному тваринництву – інноваційні технології», організована кафедрою технологій виробництва і переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха.

Детальніше...

Співробітники НМВ ХДАЕУ пройшли онлайн-курс «Наука ✕ ШІ: нова парадигма»

Співробітники навчально-методичного відділу ХДАЕУ взяли участь в онлайн-курсі підвищення кваліфікації «Наука ✕ ШІ: нова парадигма», який відбувся 24 - 28 листопада 2025 року за ініціативи Громадської організації «Прогресильні» спільно з Українським офісом дослідницької доброчесності. 

Детальніше...

Університет для вступників: онлайн-тур по освітніх програмах та перспективам

9 грудня представники Херсонського державного аграрно-економічного університету провели онлайн-зустріч з учнями та батьками випускників Голопристанського ліцею №2 і №3 - провідних закладів регіону. 

Детальніше...

Участь у курсах підготовки пілотів БПЛА категорії А1/а3

У сучасних умовах цифровізації та швидкого розвитку авіаційних технологій використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) стало важливою компетентністю як для майбутніх фахівців, так і для науково-педагогічних працівників. 

Детальніше...

Новий етап партнерства: підписано меморандум між ГО «Захист Держави» та Херсонським державним аграрно-економічним університетом

09 грудня 2025 року відбувся важливий крок у розвитку співпраці між громадянським суспільством та освітньою спільнотою Херсонщини - громадська організація «Захист Держави» та ХДАЕУ офіційно підписали Меморандум про співпрацю

Детальніше...

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Що таке сьогодення? Вміти ефективно працювати на відстані та розумітися на технологіях!

  

Березневий дайджест новин біолого-технологічного факультету

Світ змінюється, змінюються технології викладання дисциплін у вищому навчальному закладі. Зокрема, це спостерігається і на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету. Так, з усіх дисциплін, що закріплені за викладачами кафедри розроблено і підготовлено матеріали для дистанційного навчання в різних web-середовищах. Кожен викладач разом із здобувачами обрали свій формат віддаленого навчання, з використанням дистанційних технологій.

Незважаючи на заходи, які запобігають поширенню захворювань, викликаним короновірусом COVID-19 під час карантину (наказ Університету № 13-ОД від 12 березня 2020 року), всі ці технології дають можливість та бажання опановувати знання в скрутній ситуації, та успішним завершенням навчального року.

Студенти мають доступ до лекційних і практичних завдань з відповідними онлайн-консультаціями викладачів у Viber, Messenger тощо.

 

Виконання завдань студентом кожної теми фіксується в електронній формі та надається у групу.

 

У період вимушеного дистанційного навчання здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти біолого-технологічного факультету спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» продовжують своє становлення як майбутніх фахівців-технологів і виявили своє бачення навчального процесу у новій формі.

«Перевагами такого навчання є те, що студент сам планує свій графік роботи, але не завжди домашня атмосфера сприяє навчанню. Спочатку адаптуватись до дистанційної форми було важко, але потім, приклавши зусилля все вдалось дуже швидко і навчатись стало навіть цікаво, можна мислити за рамками навчального процесу, що добре впливає на якість засвоєння навчального предмету. Хотілось би більше відеоматеріалу, тоді теми занять засвоюються краще і систематично впорядковуються. У свій вільний час встигаю займатись спортом, читаю книжки, адже не варто забувати про розвиток себе, як особистості», - поділився Павло Суровицький, студент 4 курсу.

 

Адаптуватись до дистанційного навчання було досить легко, - своїми враженнями поділились студентки Крістіна Овдієнко та Тетяна Оскирко, – оскільки в будь-який свій вільний час можна зайти у web-середовище, взяти завдання, виконати його, надіслати викладачу і отримати відразу зворотній зв'язок щодо зарахування заняття. Поряд із навчанням можемо займатись своїми супутніми справами, це дуже зручно. Інколи виникають додаткові питання, але можна завжди звернутись до викладача у онлайн-форматі в індивідуальному порядку за роз’ясненнями. Враховуючи, що навчаємось на останньому курсі, ми готуємось до випускних іспитів, повторюємо пройдений матеріал, вивчаємо англійську мову на онлайн-курсах.

Звичайно, цікавіше вивчати дисципліну в аудиторії з викладачем, - діляться думками Любов Майстер і Владислава Колесник, - бо буває важко зосередитись на вивченні матеріалу, багато відволікаючих чинників, у тому числі, хатні справи. В університеті все таки цікавіше, бо є візуалізація предмету, лабораторні дослідження з викладачем. Але є й перевага дистанційного навчання: засвоювати матеріали можна у зручний час, всі теми занять подаються викладачами в доступній формі. Хотілось би більшої кількості різноманітних завдань, тестів. У свій вільний час, - зазначає Владислава, - я ще встигаю малювати картини, виділяю час на перегляд серіалів, продовжую навчання англійської мови.

 

Таку ж думку поділяє і студентка Анастасія Троянова. – Спочатку було важко адаптуватись, а згодом звикла і тепер не уявляю як повернусь до звичного традиційного навчання.

 

Отже, успіх дистанційної роботи залежить від правильної її організації. Систематична робота, вчасне опрацювання матеріалу та виконання індивідуальних завдань у визначені терміни, сприяє підвищенню ефективності самостійної роботи і процесу навчання в цілому.

Автори: доценти кафедри ТВПТ Олена Ведмеденко, Наталія Корбич (за редакцією Прес-центр (БТФ) Кривий В.В) (01.04.2020)