
Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету
Нові компетентності зі штучного інтелекту для освітньої діяльності від Google

Викладачі кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ХДАЕУ Вікторія Дуга та Ірина Кирилюк успішно пройшли курс підвищення кваліфікації «Академія ШІ для освітян від Google 2.0», організований ТОВ «Академія цифрового розвитку».
Детальніше...Засідання наукового гуртка «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» кафедри Менеджменту, маркетингу та ІТ

На кафедрі Менеджменту, маркетингу та ІТ відбулося чергове засідання наукового гуртка «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» на тему «Значення відеоконтенту у формуванні маркетингових комунікацій у цифровому середовищі».
Детальніше...Між аудиторією та Америкою: як ХДАЕУ будує освітній міст за океан

Як дізнатися все про навчання в університетах США та Канади, не залишаючи рідної аудиторії? Команда ХДАЕУ вже знає секрет!
Детальніше...Студентська науково-практична конференція на кафедрі ботаніки та захисту рослин: «Інновації в агрономії – інструмент на шляху до сталого розвитку»

10 грудня 2025 року відбулася студентська науково-практична конференція «Інновації в агрономії – інструмент на шляху до сталого розвитку», організаторами якої були кафедра ботаніки та захисту рослин ХДАЕУ.
Детальніше...Економіка закладів швидкого харчування та англійська: як Кропивницькі школярі створювали власний Бізнес-Бренд.

10 грудня 2025 року викладачі кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук (Совач К. та Козій О.) провели захопливу профорієнтаційну зустріч на тему «Фастфуд і економіка: темний бік ресторанів швидкого харчування» (“The Economics of Fast Food: The Dark Side of Fast Food Restaurants”)
Детальніше...Засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» кафедри харчових технологій

У листопаді 2025 року на кафедрі харчових технологій ХДАЕУ у форматі онлайн Zoom-конференції відбулося чергове засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» на тему «Кулінарні тренди 2025 Fusion-кухня та інновації у харчових технологіях».
Детальніше...Засідання наукового гуртка «Аграрний інноватор» кафедри рослинництва та агроінженерії

9 грудня кафедра рослинництва та агроінженерії провела чергове засідання наукового гуртка «Аграрний інноватор», присвячене актуальній темі «Адаптація рослин до безґрунтових умов культивації: генетичні механізми регуляції урожайності плодових та ягідних культур».
Детальніше...ІІІ студентська наукова онлайн-конференція «Сучасному тваринництву – інноваційні технології»

10 грудня 2025 року на базі біолого-технологічного факультету ХДАЕУ відбулася ІІІ студентська наукова онлайн-конференція «Сучасному тваринництву – інноваційні технології», організована кафедрою технологій виробництва і переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха.
Співробітники НМВ ХДАЕУ пройшли онлайн-курс «Наука ✕ ШІ: нова парадигма»

Співробітники навчально-методичного відділу ХДАЕУ взяли участь в онлайн-курсі підвищення кваліфікації «Наука ✕ ШІ: нова парадигма», який відбувся 24 - 28 листопада 2025 року за ініціативи Громадської організації «Прогресильні» спільно з Українським офісом дослідницької доброчесності.
Детальніше...Університет для вступників: онлайн-тур по освітніх програмах та перспективам

9 грудня представники Херсонського державного аграрно-економічного університету провели онлайн-зустріч з учнями та батьками випускників Голопристанського ліцею №2 і №3 - провідних закладів регіону.
Детальніше...Участь у курсах підготовки пілотів БПЛА категорії А1/а3

У сучасних умовах цифровізації та швидкого розвитку авіаційних технологій використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) стало важливою компетентністю як для майбутніх фахівців, так і для науково-педагогічних працівників.
Детальніше...Новий етап партнерства: підписано меморандум між ГО «Захист Держави» та Херсонським державним аграрно-економічним університетом

09 грудня 2025 року відбувся важливий крок у розвитку співпраці між громадянським суспільством та освітньою спільнотою Херсонщини - громадська організація «Захист Держави» та ХДАЕУ офіційно підписали Меморандум про співпрацю
Детальніше...
Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету
Шановні друзі!
Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.
Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.
Студентам, що навчаються на умовах контракту!
До уваги авторів
Подати матеріал для сайту
Комплексний кваліфікаційний іспит здобувачів першого (бакалаврського) рівня денної форми навчання біолого-технологічного факультету

«ЗНАННЯ - ДЛЯ СЕБЕ, ДОСЯГНЕННЯ - ДЛЯ КРАЇНИ»
Червневий дайджест новин
біолого-технологічного факультету
24 червня 2020 року на біолого-технологічному факультеті відбувся Комплексний кваліфікаційний іспит здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня п’ятого року навчання денної форми освітньо-професійної програми «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» зі спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», напряму підготовки 6.090102 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та освітньо-професійної програми «Харчові технології» зі спеціальності 181 - «Харчові технології».

Склад Екзаменаційної комісії спеціальності 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»:
Тетяна ТЕРПЕЦЬКА - директор Херсонського державного підприємства «Біологічна фабрика», голова Екзаменаційної комісії;
Наталія КОРБИЧ - к.с.-г.н., доцент кафедри технології виробництва продукції тваринництва, заступник голови;
Ірина БАЛАБАНОВА - к.с.-г.н., доцент кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції, декан біолого-технологічного факультету;
Наталія ПАПАКІНА - к.с.-г.н., доцент кафедри генетики і розведення та розведення с.-г. тварин ім. В.П. Коваленка;
Сергій ПАНКЄЄВ - к.с.-г.н., доцент кафедри технології виробництва продукції тваринництва.


Склад Екзаменаційної комісії спеціальності 181 - «Харчові технології»:
Оксана БАДЕНКО - директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Плодоовочевий комбінат», голова Екзаменаційної комісії;
Наталія НОВІКОВА - к.с.-г.н., доцент, завідувач кафедри інженерії харчового виробництва, заступник голови;
Ірина БАЛАБАНОВА - к.с.-г.н., доцент кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції, декан біолого-технологічного факультету;
Надія ВОЄВОДА - к.т.н., старший викладач кафедри інженерії харчового виробництва;
Ірина РЯПОЛОВА - к.с.-г.н., доцент кафедри інженерії харчового виробництва.


Здобувачі вищої освіти проходили комплексну перевірку знань з теоретичної та практичної частини усіх навчальних дисциплін. Під час виконання, як теоретичних так і практичних завдань здобувачі проявили відмінні знання зі своєї спеціальності.






Запрошуємо випускників першого (бакалаврського) рівня до навчання в магістратурі за освітньо-професійними програмами «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Харчові технології».
Автор: Кривий В.В. Прес-центр (БТФ) (24.06.2020)




















