ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Харчові технології

 

  1. Горобець Л. «Зоологічна екскурсія супермаркетом», рік видання 2022

Для перегляду переходимо за посиланням і натискаємо на зображення книги:

https://www.vikhola.com/product-page/zoologichna-ekskursiya

У своїй новій книжці біолог Леонід Горобець пропонує прогулятись найближчим супермаркетом та дізнатися, чому у нашому кошику лежать свинина та креветки, ..

Гуляючи супермаркетом, автор переміщується у просторі та часі, пояснюючи еволюцію окремих видів. Він розповідає, як відрізнити, чи перед вами справжня ікра, та як правильно чистити рибу, хто такі трахіхти і чи справді «мармурова яловичина» така смачна, якщо не бачиш її цінника.

2.     Науковий рецензований журнал «Соціально-економічні виклики», Том 5. Випуск 4, 2021.

Стаття опублікова англійською мовою:

Мехді Бушетара, Луна Мохтарі, Мессауд Лазрег, Мессауд Зеруті, Сабріна Іратен

Маркетинг молочних продуктів малих фермерських господарств (приклад регіону Тізіузу, Алжир)

Сторінки: 149-16

https://armgpublishing.com/wp-content/uploads/2022/01/11.pdf

Розширена анотація українською мовою

Метою даної роботи є визначення доцільності використання маркетингових методів та інструментів для підвищення рівня конкурентоспроможності молочних продуктів, а також організаційних обмежень для малих фермерських господарств у гірській місцевості Фреха та Сіді-Наман, розташованому в регіоні Тізіузу (Алжир). Об’єктом дослідження обрано регіон Тізіузуіз-за наявності сприятливих географічних умов для нарощення виробництва молока.

Результати проведеного дослідження засвідчують, що основними чинниками впливу на функціонування дрібних фермерських господарств є: харчові та соціально-культурні фактори, які є обмеженням для виробництва молока; недосконала система управління каналами збуту молочної продукції; відсутність інформаційної кампанії щодо користі молочних продуктів з гірської місцевості.

Автори статті наголошують на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо користі споживання екологічно чистої молочної продукції, виробленої місцевими дрібними фермерськими господарствами. Крім цього, доцільно розводити молочні породи свійських тварин (іспанська мурсіана та французька саанен) у гірській місцевості Улед Джеллал.

Автор: Наукова бібліотека ХДАЕУ