ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

ВИЩЕ: перший в Україні інформаційний ресурс для викладачів

Спільнота для навчання і викладання "Вище" – об`єднує викладачів і надає їм інструменти для розвитку. Місія – оновити вищу освіту через створення сучасної системи підвищення кваліфікації викладачів.

В українських викладачів вишів з'явилася можливість для постійного самовдосконалення. Сайт "Вище" www.gohigher.org – це платформа, де викладачі й освітяни зможуть дізнаватись про найкращі педагогічні практики в Україні та світі, можливості для кар'єрного зростання, а в майбутньому – брати участь в онлайн-курсах та тренінгах з підвищення кваліфікації.

Завдяки платформі «Вище» викладачі зможуть отримати нові знання і підвищити кваліфікацію з різноманітних тем, включаючи, інклюзивне навчання, інноваційні інструменти викладання; професійну етику; вирішення конфліктів та інше. «Вище також буде надавати інформацію про додаткові можливості для професійного розвитку викладачів, включаючи поради для кар'єри, гранти, закордонні стажування та дослідження.

На сайті www.gohigher.org та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/gohigher.org вже опубліковані практичні тексти та інтерв'ю про новітні підходи до викладання, а також освітні можливості та гранти. Вже зараз викладачі можуть долучитися до розвитку платформи і стати героями інтерв'ю, авторами колонок про власні методи роботи, або лекторами онлайн-курсів. Вище також запрошує університети та всіх, хто хоче підтримати освітню платформу, до співпраці.

"Будь-який університет є настільки видатним, наскільки видатними є його викладачі", - вважає міжнародний радник з питань реформування освіти Сер Кен Робінсон.

Давайте разом робити вищу освіту в Україні видатною.

Автор: Наукова бібліотека ХДАЕУ.