ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

“Історія починається в родині: діалог поколінь”

Термін подання документів - 04.09.2020

Міжнародна молодіжна програма для молоді з Польщі, Німеччини та України. Через дослідження родинної історії учасники мають можливість поглибити знання та розуміння періоду 1933-1945 років, сформованого значною мірою під впливом націонал-соціалізму, сталінізму та Другої світової війни. Також вони розглядають повоєнні роки, рефлексують під час перебування у місцях пам’яті, переосмислюють їх роль у національному культурному контексті та налагоджують міжнаціональний діалог.

Проєкт упроваджують Міжнародна громадська організація “Основи свободи” як частину програми “Україна активна: загоєння минулого”, Міжнародний дім зустрічей молоді в Освенцимі (Польща), Фундація Нижньосаксонських місць пам’яті/Miсце пам’яті Берґен-Бельзен (Німеччина) за підтримки Польсько-німецької молодіжної співпраці в межах ґрантової програми “Збережемо пам’ять”, а також за підтримки МЗС Федеральної Республіки Німеччина.

Усі заходи проєкту відбуватимуться в онлайні

Участь у проєкті – це чудова нагода:

  • Отримати досвід спілкування у міжнародній групі;
  • Розповісти більше про свою країну та родину одноліткам з Польщі та Німеччини;
  • Провести дослідження про долю власної родини в період 1933-1945 рр. та повоєнні роки, й поділитися зібраними спогадами про ці події;
  • Розширити розуміння про націонал-соціалізм, сталінізм, Голокост і Другу світову війну;
  • Віртуально побачити та переосмислити значення місць пам’яті Аушвіц-Біркенау у Польщі, Берґен-Бельзен у Німеччині та місця пам’яті у Львові/Україна;
  • Отримати сертифікат про завершення програми.

Якщо Ви хочете здобути новий досвід і знання, готові взяти участь у всіх етапах проєкту – це нагода стати одним із 10-ти учасників з України. 

Участь у проєкті безкоштовна.

Веб-сайт: docs.google.com