ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Дуальна освіта та практична підготовка здобувачів ХДАЕУ в Італії

8 березня 2023 року відбулась студентська година для здобувачів економічного факультету спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм, у рамках співпраці і підписаного Протоколу про наміри Херсонського аграрно-економічного університету з Associazione U.C.M. – Italy «Unione Cuochi del Mediterraneo» Foggia (Repubblica Italiana).

Відкрила захід перший проректор Вікторія Грановська: «Готельно-ресторанний і туристичний бізнес завжди асоціюється з приємним відпочинком та новими враженнями, а сфера НoReCa – одна з найприбутковіших у світі. Херсонський державний аграрно-економічний університет дбає про якість та інноваційність у підготовці фахівців індустрії гостинності, орієнтується на новітні методики навчання та розширює зв’язки зі стейкхолдерами, формуючи умови для професійного, творчого та особистісного зростання здобувачів вищої освіти, виховуючи лідерів-новаторів».

Презентував дуальну освіту в Італії Anatolii Polosin, який розповів: Чому EuroEst? Істрію та цілі проєкту. Про партнерів в Італії. По яким вакансіям проходить практика, в яких містах, умови перебування, тривалість проходження, графік та стипендію. Обов’язки сторін.

Анатолій закцентував на тому, що здобувачі їдуть не на роботу, а на практику. Тому майбутні практиканти мають пройти курс лекцій з італійської (онлайн) для оволодіння базовими знаннями мови приймаючої країни та пройти майстри класи (по можливості). Участь у програмі є безкоштовна для всіх учасників! По завершенню практики кожен здобувач отримує сертифікат, що означає відпрацювання 900 годин (входить теоретичне і практичне навчання).

Прямуємо до перемоги РАЗОМ!

Автор: Юлія Барсук – завідувач виробничої практики навчально-методичного відділу (09.03.2023)