ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Фінальний форум «Дуальна освіта для України: результати проєкту та наступні кроки партнерів»

23 червня 2023 року співробітники навчально-методичного відділу Херсонського державного аграрно-економічного університету Кан О.Ю. та Барсук Ю.В., а також відповідальні за дуальну освіту від кафедр університету, взяли участь у форумі «Дуальна освіта для України: результати проєкту та наступні кроки партнерів», метою якого було підведення підсумків першого року Проєкту «Дуальна освіта для України», що вдалося та плани на майбутнє.

Першою доповідачкою була Сніжана Леу-Севериненко, к.п.н., старша менеджерка з розвитку трудового потенціалу Проєкту USAID «Економічна підтримка України», яка презентувала інфографіку дуальної форми здобуття освіти.

Наступним привітав учасників Олег Шаров, генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України. Він виокремив основні етапи впровадження пілотного проєкту, розповів про подальший розвиток дуальної освіти та підкреслив важливість імплементації дуальної освіти в освітній процес в наступному навчальному році. Для цього МОН України було розроблено нове Положення про дуальну форму здобуття фахової передвищої та вищої освіти.

Алла Чайковська, завідувачка науково-методичного кабінету безперервного професійного розвитку та освіти дорослих Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти», презентувала дослідження «Організація та проведення таргетованої інформаційної кампанії як формування основи для прийняття зваженого рішення».

Також спікери форуму презентували методичні рекомендації щодо впровадження дуальної форми здобуття освіти, надали багато корисних посилань та джерел щодо дуальної освіти.

Дякуємо організаторам форуму за проведення корисного та цікавого заходу, який сприятиме подальшому розвитку та впровадженню дуальної освіти в Україні.

Автор: навчально-методичний відділ (26.06.2023)