ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь ХДАЕУ у вебінарі «Положення про дуальну форму здобуття освіти прийнято: що далі?»

30 червня 2023 року Херсонський державний аграрно-економічний університет у складі навчально-методичного відділу та представників факультетів взяли участь у вебінарі «Положення про дуальну форму здобуття освіти прийнято: що далі?».

Міністерством юстиції України зареєстровано наказ Міністерства освіти і науки України від 13 квітня 2023 року № 426, який затверджує Положення про дуальну форму здобуття фахової передвищої та вищої освіти.

Положення визначає особливості дуальної форми здобуття фахової передвищої і вищої освіти, що передбачає поєднання навчання в закладах освіти та в інших суб’єктів освітньої діяльності з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації.

З привітальним словом виступили: Алла Чайковська – завідувачка науково-методичного кабінету безперервного професійного розвитку та освіти дорослих Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти», Тетяна Іщенко – професорка, директорка Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти», Людмила Василега – директорка центру компетенцій та розвитку людського капіталу Федерації роботодавців України та Віталій Лутак – головний спеціаліст директорату фахової передвищої, вищої освіти.

Спікери охопили широке коло питань, яке допомогло присутнім краще зрозуміти особливості нового Положення про дуальну форму здобуття освіти, окреслили етапи реалізації освітнього процесу з урахуванням дуальної форми здобуття освіти, навели приклади навчального плану, планування часу здобувача дуальної форми здобуття освіти тощо.

Дякуємо організаторам за можливість долучитися до заходу та детальніше ознайомитися з широким колом питань, які стосуються дуальної форми здобуття освіти.

Автор: навчально-методичний відділ (03.07.2023)