ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Сільськогосподарські дорадники склали кваліфікаційний іспит

Відповідно до статті 10 Закону України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність», з  09 по 19 червня 2020 року  на базі ННЦ «Інститут післядипломної освіти та дорадництва» ДВНЗ «Херсонський державний аграрно-економічний університет» було проведено навчання з підвищення кваліфікації сільськогосподарських дорадників.

 

Сьогодні, 11 вересня, склали (відбувся)  іспит, після оцінювання якого нові дорадники отримають посвідчення та свідоцтва про проходження навчання  з подальшою можливістю включення їх до Державного реєстру сільськогосподарських дорадників та експертів-дорадників.

 

Іспит оцінювала комісія у складі: Степанова М.М. – голова регіональної кваліфікаційної комісії – заступник директора Департаменту розвитку сільського гоподарства та зрошення обласної державної адміністрації; Аверчев О.В. - заступник голови комісії, проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Херсонського державного аграрного університету; Вожегов С.Г. – член комісії, вчений секретар Інституту рису НААНУ; Лавренко С.О. – член комісії, доцент кафедри землеробства, вчений секретар Вченої ради Херсонського державного аграрного університету; Малярчук М.П. – член комісії, заступник директора з науково-виробничої діяльності Інституту зрошуваного землеробства НААН.

Впевнені, що 17 нових кваліфікованих дорадників надаватимуть в майбутньому якісні інформаційно-консультативні та дорадчі послуги сільськогосподарським товаровиробникам і населенню країни.  

Автор: Власенко В.І. (11.09.2020)