ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Russian Turkish

Кафедра технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукціїї

 

ауд. 120 - кабінет завідувача кафедри
ауд. 119, 122 - кабінет викладачів
123б - лаборантська 

Корпоративна пошта:
Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Рік заснування кафедри - 1998
YOUTUBE КАНАЛ КАФЕДРИ

 

 

 

Склад викладачів та співробітників кафедри технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції 

Пелих Віктор Григорович – завідувач кафедри, доктор сільськогосподарських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, член-кореспондент НААНУ.

Кількість наукових та навчально-методичних праць – більше 250 у т.ч. 13 патентів на корисні моделі.

Тематика НДР: «Розробка і удосконалення технологій виробництва, переробки, експертизи та контроль якості продукції тваринництва з використанням кращого вітчизняного і світового генофонду в господарствах південного регіону України».

Викладає дисципліни: «Технологія експлуатації тваринницьких комплексів та енергетичної бази», «Технологічне обладнання виробничих процесів у тваринницькій та переробній промисловості»;

другий (магістерський) рівень вищої освіти: «Контроль якості та безпечності продукції тваринництва», «Інноваційні технології переробки продукції тваринництва», «Технологія переробки та зберігання с.-г. продукції»;

лекційний курс для здобувачів наукового ступеню: 207-ВБА «Моніторинг селекційних процесів», «Організація селекційно-племінної робити в рибництві», 204 -ТВППТ «Технологія виробництва продукції тваринництва», «Інноваційні технології переробки продукції тваринництва», «Селекційні методи підвищення продуктивності свиней», «Методи і організація досліджень», «Сучасні тенденції світових технологій переробки та зберігання с.-г. продукції».

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль Google Scholar: Пелих Віктор

Профіль Researchgate: Пелих Віктор

Ідентифікатор автора  Web of Science: G-2135-2016

Ідентифікатор автора Scopus57217024482

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-0306-366X

Ковбасенко Володимир Мойсейович – доктор ветеринарних наук, професор кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції, Заслужений діяч науки і техніки України

Кількість наукових та навчально-методичних праць – більше 300, у т.ч. 5 патентів

Тематика НДР: «Ветеринарно-санітарна експертиза сировини та продуктів забою».

Викладає дисципліни: Нормативно-правове забезпечення моніторингу якості харчових продуктів, Ветеринарно-санітарна експертиза і гігієна., Наукові основи ветеринарно-санітарної експертизи

Е-mail: kovbasenkovolodimir@gmail.com

Профіль GoogleScholar: Ковбасенко Володимир

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора  Web of Science: AAQ-2910-2020

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-4122-3302

 

Балабанова Ірина Олександрівна – кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Виконувала обов’язки завідувача кафедри з 2010 р. по 2016 р.

Кількість наукових та навчально-методичних праць - 129.

Учасник формування стандарту вищої освіти України першого (бакалаврського) рівня освіти, ступеня вищої освіти «бакалавр» галузі знань  20 «Аграрні науки та продовольство», спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»

Тематика НДР: «Технологія виробництва та зберігання кисломолочних продуктів в залежності від пакувального матеріалу та аналізу маркетингових показників в умовах ТОВ «Данон-Дніпро»».

Викладає дисципліни: «Молоко і молочні продукти», «Технологія переробки молока», «Стандартизація продукції тваринництва», «Технологія молока і молочних продуктів»;

другий (магістерський) рівень вищої освіти: «Ідентифікація та сертифікація продукції тваринництва». 

Корпоративна пошта:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль Google Scholar: Балабанова Ірина

Профіль Researchgate: 

Ідентифікатор автора Web of Science: Irina Balabanova

Ідентифікатор автора Scopus:

ORCID: 0000-0001-7631-2455

 

 

Сморочинський Олександр Михайлович – кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 190

Співавтор навчального посібника «Технологія продуктів забою тварин» 2008 р.

Завершується робота з формування лабораторних практикумів (дисциплін «Технологія продуктів забою тварин», «Технологія м’яса і м’ясних продуктів»).

Тематика НДР: «Оптимізація технологій виробництва м’яса сільськогосподарських тварин, птиці та виготовлення ковбас і копченостей»

Викладає дисципліни: «Технологія м’яса і м’ясних продуктів», «Відходи тваринництва та їх переробка», «Технологія продуктів забою тварин», «Стандартизація продукції тваринництва»

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль Google Scholar: Сморочинський Олександр

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора  Web of Science: AAQ-2850-2020

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-3487-8132

 

Каращук Геннадій Васильович – кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Кількість наукових та навчально-методичних праць – більше 150, у т.ч. 7 патентів на корисні моделі та авторське свідоцтво на науковий твір. 

Співавтор програми навчальної дисципліни «Технологія виробництва борошна, круп та комбікормів» для підготовки фахівців ОКР «магістр» спеціальності 8.09010101 «Агрономія» у вищих навчальних закладах ІІІ-ІV рівнів акредитації Міністерства аграрної політики та продовольства України (2014 рік.)

Тематика НДР: «Удосконалення технологічних прийомів вирощування зернових і олійних культур в умовах півдня України».

Викладає дисципліни: «Стандартизація, зберігання та переробка продукції рослинництва», «Технологія переробки винограду», «Технологія консервування плодоовочевої і ягідної продукції», «Виробництво хлібопродуктів». 

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль Google Scholar:Каращук Геннадій

Профіль Researchgate: Геннадій Каращук

Ідентифікатор автора  Web of Science: AAP-4472-2020

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-4948-0952


 

 

Чернишов Ігор В’ячеславович – кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 67, у т.ч. 3 патенти на корисну модель і 1 патент на науковий твір.

Тематика НДР: «Розробка генетичних основ селекції тварин з використанням сучасних досягнень популяційної і екологічної генетики».

Викладає дисципліни: «Технологічне обладнання цехів з переробки продукції тваринництва», «Основи зберігання і пакування сільськогосподарської продукції», «Органічне тваринництво», «Інформаційні системи в науковій діяльності». 

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Профіль GoogleScholar: Чернишов Ігор

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора  Web of Science: AAQ-3618-2020

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-8988-6404

 

Казанок Олександр Олександрович – кандидат сільськогосподарських наук, доцент

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 71, у т.ч. 2 патенти на корисні моделі.

Тематика НДР: «Продуктивність сортів сої залежно від режиму зрошення та фону живлення в умовах півдня України».

Викладає дисципліни: «Основи первинної обробки продукції рослинництва», «Технологія переробки та зберігання продукції рослинництва». 

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Казанок Олександр

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора  Web of Science: AAP-4518-2020

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-6817-4985

 

Карпенко Олександр Володимирович – кандидат сільськогосподарських наук, доцент

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 59

Тематика НДР: «Оцінка племінних якостей качиних яєць родинного стада качок кросу «Благоварський» в умовах ПП «Іваненко» Сімферопоьського району РК Крим»

Викладає дисципліни: «Інноваційні технології переробки продукції тваринництва», «Ідентифікація та сертифікація продукції тваринництва», «Технологія м'ясо, м’ясопродуктів та риби», «Технологія виробництва рослинних кормів»

Е-mail: karpenkoaleksandr494@gmail.com

Профіль GoogleScholar: Карпенко Олександр

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора  Web of Science: AAQ-2835-2020

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0003-2132-1017

 

Левченко Максим Валерійович – кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 42, у т.ч. 3 патент на корисну модель і 1 патент на науковий твір.

Тематика НДР: «Удосконалення технології вирощування племінного молодняку свиней спеціалізованих м’ясних порід та типів, виробництва і переробки свинини».

Викладає дисципліни: «Технологія переробки продуктів тваринництва», «Теплотехніка», «Ідентифікація та сертифікація продукції тваринництва», «САПР», «Стандартизація». 

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Левченко Максим

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора  Web of Science: F-2728-2018

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0001-7774-8955

 

Ушакова Світлана Валеріївна – кандидат сільськогосподарських наук, старший викладач.

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 35

Тематика НДР: «Розробка і удосконалення технологій виробництва, переробки, експертизи та контроль якості продукції тваринництва з використанням кращого вітчизняного і світового генофонду в господарствах південного регіону України».

Викладає дисципліни: «Технологія продуктів тваринництва з комбінованим складом сировини», «Технологія продуктів забою тварин», «Технохімконтроль харчових продуктів», «Контроль якості та безпечності харчових продуктів».

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar:Ушакова Світлана

Профіль Researchgate: Ушакова Світлана

Ідентифікатор автора  Web of Science: AAH-6842-2019

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-5779-1515

 

 

 

 

Круподер Марія Сергіївна– здобувач третього (освітньо-наукового) рівня

Тематика НДР: «Підвищення продуктивних якостей свиней шляхом схрещування в умовах півдня України». 

Науковий керівник: професор Пелих Віктор Григорович

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 2

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Круподер Марія

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора Web of Science: AAQ-2934-2020

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0001-6441-2774

 

 

 

 

Юзюк Тетяна Володимирівна – здобувач третього (освітньо-наукового) рівня, лаборант.

Тематика НДР:  «Селекційно-генетичні методи підвищення продуктивності свиней вітчизняного гонофонду». 

Науковий керівник: професор Пелих Віктор Григорович

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 2

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Юзюк Тетяна

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора  Web of Science: AAQ-2934-2020

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0001-5233-7404

 

 

 

 Федоненко Анна Юріївна – здобувач третього (освітньо-наукового) рівня

Тематика НДР: «Удосконалення технологічних прийомів вирощування зернових і олійних культур в умовах півдня України». 

Науковий керівник: доцент Каращук Геннадій Васильович

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 2

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Федоненко Ганна

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора Web of Science:

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0003-0902-7069
 

 

 

Ільчук Вадим Тарасович – здобувач третього (освітньо-наукового) рівня

Тематика НДР: "Продуктивність сортів гарбуза столового залежно від агротехнічних прийомів вирощування на півдні України"

Науковий керівник: доцент Каращук Геннадій Васильович

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 2

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль Google Scholar: Ільчук Вадим

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора  Web of Science:

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0003-3708-4183

 

 

 

Гавріков Євген Демидович - здобувач третього (освітньо-наукового) рівня

Тематика НДР: «Підвищення м’ясної продуктивності свиней шляхом використання порід зарубіжної селекції». 

Науковий керівник: професор Пелих Віктор Григорович

Кількість наукових та навчально-методичних праць – 2

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Євген Гавріков

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора  Web of Science: AAQ-5532-2020

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0001-5351-6949
 

 

 

 

 

Матвієнко Тетяна Іванівна – старший лаборант кафедри

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

 

Бородін Андрій Вікторович – завідувач навчальними лабораторіями кафедри

 

 

Кузькін Олексій Олександрович – технік-технолог

Здобутки кафедри технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції

Історична довідка кафедри

Наукові досягнення кафедри

Навчально-методичне забезпечення кафедри

Держбюджетні та наукові теми кафедри

Матеріально-технічна база кафедри

Хронологія професорсько-викладацького складу

КОНФЕРЕНЦІЇ КАФЕДРИ

Професорсько-викладацька та студентська науково-практична конференція «Сучасні підходи до технології виробництва продукції тваринництва, рослинництва та харчових продуктів»

Програма конференції від 21 листопада 2019 року

Професорсько-викладацька та студентська науково-практична конференція «Стан, проблеми і перспективи розвитку сільського господарства, аграрної освіти та науки»

Програма конференції від 28 березня 2019 року

Програма конференції від 15 листопада 2018 року

Програма конференції від 18 квітня 2018 року

Програма кафедра весна 2018 р.

НАУКОВИЙ ГУРТОК ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ
"ТЕХНОЛОГ"

РОБОЧІ ПРОГРАМИ КАФЕДРИ

ПЕРШИЙ (БАКАЛАВРСЬКИЙ) РІВЕНЬ ОСВІТИ

Спеціальність

Назва робочої програми

181

181 – Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби

181 – Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю

181–  Технологія консервування плодів та овочів

181– Технологія молока і молочних продуктів

181– Технологія цукрового виробництва

181– Технологія зберігання та переробки  зерна

181– Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентрат

201

201– Основи первинної обробки продукції рослинництва

201– Технологія консервування плодоовочевої і ягідної продукції

201– Виробництво рослинної олії

201– Стандартизація, зберігання та переробка продукції рослинництва

201– Управління якістю продуктів переробки рослинницької сировини

201– Технохімконтроль харчових продуктів

201– Технологія переробки винограду

201– Технологія сушіння плодів та овочів

201– Виробництво хлібопродуктів

204

204– Теплотехніка

204– Технологія виробництва рослинних кормів

204– Технологічне обладнання цехів по переробці продукції тваринництва

204– Технологія експлуатації тваринницьких комплексів та енергетичної бази

204– Технологія переробки продукції тваринництва

204– Технологія продуктів забою тварин

204– Технологія переробки молока

204– Молоко і молочні продукти

204– Основи зберігання та пакування с. г. продукції

204– Основи САПР процесів ВППТ

204– Технологічне обладнання виробничих процесів у тваринництві та переробній промисловості

204– Технології продукції тваринництва з комбінованим складом сировини

204– Мікологічні основи переробки с. г. продукції

204– Технологія м’яса і м’ясних продуктів

204– Стандартизація продукції тваринництва

ДРУГИЙ (МАГІСТЕРСЬКИЙ) РІВЕНЬ ОСВІТИ

Спеціальність

Назва робочої програми

076

051– Стандартизація та сертифікація

201

201–Якість та сертифікація продуктів переробки  с. г. продукції

201–Методи наукових досліджень зі зберігання та переробки продукції рослинництва

204

204– Ідентифікація та сертифікація продукції тваринництва

204– Технологія переробки та зберігання с. г. продукції

204– Контроль якості та безпечності продукції тваринництва

204– Інноваційні технології переробки продукції тваринництва

204– Відходи тваринництва та їх переробка

 

212

 

212– Організація НАССР на підприємствах

212– Основи лабораторної справи

ТРЕТІЙ (ОСВІТНЬО-НАУКОВИЙ) РІВЕНЬ ОСВІТИ

Спеціальність

Назва робочої програми

 

 

Практична підготовка здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів

Відкриття лабораторного комплексу у Державному вищому навчальному закладі «Херсонський державний аграрний університет»

Виїзне заняття здобувачів вищої освіти на ТОВ «Данон-Дніпро»

Виїзне практичне заняття здобувачів вищої освіти  на ФОП «Бородіна Л.В.» ТМ «ОСА»

Виїзне заняття здобувачів вищої освіти у Дім марочних коньяків «Таврія»

Встановлення здобувачами вищої освіти та науково-педагогічними працівниками кафедри рекордів України, зареєстрованих Національним проектом «Книга рекордів України»

 

Підготовка до Дня біолого-технологічного факультету

 

 Підготовка та участь здобувачів вищої освіти у Дні відкритих дверей ДВНЗ «ХДАУ»

Публікації кафедри технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції за 2018-2019 р.

ПЕЛИХ ВІКТОР ГРИГОРОВИЧ

Опубліковано наукових статей у журналах включених до науко метричних баз даних:

  1. V.G.Pelykh, S. V. Ushakova, N. L. Pelikh. Index evaluation of pigs and determination of selection limits. Agric. sci. pract. 2019; 6(1):67-74. (WOS)
  2. Danylova O., Serdyuk M., Pylypenko L., Pelykh V., Lopotan I., Iegorova A. Screening of Agricultural Raw Materials and Long-Term Storage Products to Identify Bacillary Contaminants Nadykto V. (eds) Modern Development Paths of Agricultural Production. Springer, Cham. 2019; 641-653. (Scopus) https://doi.org/10.1007/978-3-030-14918-5_63
  3. Пелих В.Г., Агеєнко С.М., Балабанова І.О. Сучасні підходи до виробництва десерту сиркового. Таврійський науковий вісник.– Сільськогосподарські науки. – Зб. наук. пр. – 2019. - Вип. 107. (Index Copernicus International)
  4. Пелих В.Г., Балабанова І.О. Оптимізація якісних та кількісних показників молока при виробництві сметани. Таврійський науковий вісник. – Сільськогосподарські науки. – Зб. наук. пр. – 2018. - Вип. 103. (Index Copernicus International)
  5. Пелих В.Г., Балабанова І.О., Катан Н.В. Оптимізація якісних та кількісних показників // Таврійський науковий вісник. – Сільськогосподарські науки. – Зб. наук. пр. – 2018. - Вип. 103. (Index Copernicus International)

Опубліковано статей у фахових виданнях:

1.Пелих В.Г., Балабанова І.О. Виробництва питного йогурту з використанням колагену «COLPROPUR D PLUS» Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2018. - Вип. 2. - С. 187-192

2. Пелих В.Г., Сморочинський О.М., Карпенко та ін. Дослідження впливу режимів обжарювання на функціонально-технологічні показники варено-копченої ковбаси «Фірмова». Одеса. Збірник наукових праць Аграрний вісник Причорномор’я Сільськогосподарські науки. .- 2019. Вип.92-2.С.

Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції):

1.Пелих В.Г., Левченко М.В.         Сучасний стан виробництва свинини в Херсонській області. Пелих В.Г., Левченко М.В. Науково- інформаційний вісник біолого- технологічного факультету. Вип. 12. Херсон: ХДАУ, ВЦ «Колос». С. 129-130

2.Пелых В. Г., Круподер М. С., Ушакова С. В. Продуктивность свиней зарубежной селекции Электронный научно-практический журнал «Современные научные исследования и инновации». 2020. №02 (106).(Електронний ресурс)

3.Пелых В.Г. Эффективность оценочных индексов при селекции свиней украинской мясной породы / В.Г. Пелых, М.В. Левченко, Т.В. Юзюк  // Электронный научно-практический журнал «Современные научные исследования и инновации».- № 2 (106) Февраль 2020

4.Pylypenko LN, Lopotan IV, Yamborko G V, PelykhV.G., Ilyeva ES. Safety and toxin-producing ability of bacillary microbiota of Ukrainian plant raw materials and products Journal of Public Health and Nutrition 2018 Volume 1 Issue. – Р.39-40 (ResearchGate)

5.Пелих В. Моделювання інтенсивності росту свиней за допомогою моделі Т. Бріджеса / Пелих В., Ушакова С. // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя», м.Київ, 23-25 травня 2018. С276-277

6. Пелых В.Г., Пелых Н.Л., Ушакова С.В. Инновации в производстве экструдированных продуктов. Ресурсосберегающие экологически безопасные технологии хранения и переработки сельскохозяйственной продукции: сб. ст. по материалам международной научно-практической конференции, посвященной 75-летию Курганской области (19 марта 2018 г.) / под общ. ред. Сухановой С.Ф. – Курган: Изд-во Курганской ГСХА, 2018.  – С.62-65

7.Пилипенко Л.М. Данилова О.І., Пелих В.Г. Сучасні тенденції контролю безпечності харчової продукції в індустрії гостинності. Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи», 19-20 вересня 2019 р.: тези доп. / редкол.: О.І. Черевко та ін.- Харків: ХДУХТ, 2019. – 287. [XXVIII].- с.141-145

8.Пелих В. Кормові ресурси Херсонської області / В. Пелих, С. Ушакова // Роль наук про Землю в народному господарстві: стан і перспективи присвячена Всесвітньому Дню Землі. Збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції. – Херсон: ДВНЗ «ХДАУ», 2019.- С.211-214.

9.V.G.Pelykh. The reproductive traits of sows in multibreed crossing / V.G. Pelykh, S.V. Ushakova // Aktuelle Themen im Kontext der Entwicklung der modernen Wissenschaften: der Sammlung wissenschaftlicher Arbeiten «ΛΌГOΣ» zu den Materialien der internationalen wissenschaftlich-praktischen Konferenz, Dresden, 23 Januar, 2019.- Р.83-85

10.Pelykh V., Ushakova S. The most highly productive variants of combinations of sows and boars imported genotypes. Perspectives et mise en oeuvre de l'innovation dans le domaine scientifique: Collection de papiers scientifiques «λόгoσ» avec des matériaux de la conférence scientifique et pratique internationale (vol. 1), 20 Septembre, 2019. Genève, Suisse: Plateforme scientifique Européenne. P. 37-39 DOI 10.36074/20.09.2019.v1.05 (ORCID, Publons)

11.Пелих В.Г., Ушакова С.В., Левченко М.В. Високопродуктивні варіанти поєднань кнурів та свиноматок імпортних м'ясних генотипів. Збірник I Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Інтеграція освіти, науки та бізнесу в сучасному середовищі: зимові диспути». м.Дніпро,  6-7 лютого 2020 року. С.539-542

12.Пелих В.Г., Сморочинський О.М., Карпенко О.В. Особливості виробництва делікатесних копченостей з м’яса птиці Зб. наук. праць  9 Міжнародної науково – практичної інтернет-конференції «Сучасний рух науки» .-2019- Т.3.С.7-11

13.Пелих В. Г., Гавріков Є. Д.  Перспективи використання порід свиней зарубіжної селекції для покращення вітчизняного генофонду. Сучасна наука: стан та перспективи розвитку: зб. матеріалів всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених з нагоди Дня науки. Херсон: ХДАУ, 23 травня 2019 р. С.66-70

14.Пелих В.Г., Круподер М.С., Ушакова С.В., Підвищення відтворювальних якостей свиноматок. Актуальні проблеми підвищення якості та безпеки виробництва й переробки продукції тваринництва: зб. матеріалів міжнародної науково-практичної конференції. Дніпро, 14 лютого 2020 р. – у друці

15.Пелих В.Г., Юзюк Т.В.Основні тенденції розвитку світового і вітчизняного свинарства. Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми підвищення якості та безпеки виробництва й переробки продукції тваринництва» 14 лютого 2020 р. м. Дніпро (14 лютого 2020 р) – у друці

Патенти

1.Коваленко В.П., Пелих В.Г., Балабанова І.О. Спосіб підвищення показників м'ясо-сальної продуктивності свиней великої білої породи  заявник Херсонський державний аграрний університет, Патент на корисну модель №127101, МПК G01N 33/12 (2006.01)Заявка № u 2018 02912, заявл. 22.03.2018; опубл. 10.07.2018; Бюл.13

БАЛАБАНОВА ІРИНА ОЛЕКСАНДРІВНА

Опубліковано наукових статей у журналах включених до науко метричних баз даних:

1. Пелих В.Г.,Агеєнко С.М., Балабанова І.О. Сучасні підходи до виробництва десерту сиркового. Таврійський науковий вісник.– Сільськогосподарські науки. – Зб. наук. пр. – 2019. - Вип. 107. (Index Copernicus International)

2. Пелих В.Г., Балабанова І.О. Оптимізація якісних та кількісних показників молока при виробництві сметани. Таврійський науковий вісник. – Сільськогосподарські науки. – Зб. наук. пр. – 2018. - Вип. 103. (Index Copernicus International)

3. Балабанова І.О., Бовкун Т.С. Розробка технології виробництва питного йогурту з медом // Таврійський науковий вісник. – Сільськогосподарські науки. – Зб. наук. пр. – 2018. - Вип. 103. (Index Copernicus International)

4. Пелих В.Г., Балабанова І.О., Катан Н.В. Оптимізація якісних та кількісних показників // Таврійський науковий вісник. – Сільськогосподарські науки. – Зб. наук. пр. – 2018. - Вип. 103. (Index Copernicus International)

Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції):

1. Балабанова І.О. Покращення складу начинки збагаченого глазурованого сирку / Агеєнко С. М., Балабанова І.О.// «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції - екологічні проблеми» Збірник матеріалів 73 Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю, м. Київ,3-4 квітня 2019.

2. Балабанова І.О. Сучасні підходи до виробництва десерту сиркового / Агеєнко С. М., Балабанова І.О.// «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції - екологічні проблеми» Збірник матеріалів 73 Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю, м. Київ,3-4 квітня 2019.

Патенти

1.Коваленко В.П., Пелих В.Г., Балабанова І.О. Спосіб підвищення показників м'ясо-сальної продуктивності свиней великої білої породи  заявник Херсонський державний аграрний університет, Патент на корисну модель №127101, МПК G01N 33/12 (2006.01)Заявка № u 2018 02912, заявл. 22.03.2018; опубл. 10.07.2018; Бюл.13

СМОРОЧИНСЬКИЙ ОЛЕКСАНДР МИХАЙЛОВИЧ

Опубліковано наукових статей у журналах включених до науко метричних баз даних:

1.Сморочинський О.М., Петрова О.В., Стріха Л.О., Ващенко О.І. Технологія виробництва м’ясних напівфабрикатів на спеціалізованій лінії. Таврійський науковий вісник. Херсон,2018. Вип. 100. т.2. С.188–195(Index Copernicus International)

2.Сморочинський О.М., Петрова О.В., Тригубко А.С., Аксьонова Я.В. Порівняльна характеристика  напівсинтетичних ковбасних оболонок. Таврійський науковий вісник . Херсон,2018.Вип. 103. С.216-221 (Index Copernicus International)

3.Сморочинський О.М., Петрова О.В., Корж А.В., Юзюк Т.В., Мащенко І.О. Сучасні технології виробництва варених ковбас різної рецептури . Таврійський науковий вісник. Херсон,2019.  Вип. 105. С.186-191 (Index Copernicus International)

4. Стріха Л.О., Сморочинський О.М.  Спис С.Д. Розроблення елементів системи управління безпечністю натуральних м’ясних  виробів . Таврійський науковий вісник. Херсон,2019.  Вип. 110. С.94-100  (Index Copernicus International)

Опубліковано статей у фахових виданнях:

  1. Пелих В.Г., Сморочинський О.М., Карпенко О.В., Сопочев І.В., Рожков В.В. Дослідження впливу режимів обжарювання на функціонально-технологічні показники варено-копченої ковбаси «Фірмова». Аграрний вісник Причорномор’я. Одеса,2019. Вип.95. С.60-65.

Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції):

1. Стріха Л.О., Петрова О.І., Сморочинський О.М. Вплив показників яловичини на якість варених ковбас. // . Міжнародна науково-практична конференція.  Розвиток технічних наук: проблеми та їх рішення.- м.Брно.Чеська Республіка 27-28 квітня. 2018. European Network For academic integrity. Brno. 2018. P.86-89.

2. Сморочинський О.М., Петрова О.І., Стріха Л.О.,  Ващенко О.І. Особливості технології виробництва млинців  на спеціалізованій лінії.-Матеріали міжнародної науково-практичної конференці « Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя».-м.Київ  ,НУБІП, 2018, т.3 - С.327-329

3. Сморочинский О.М., Величанская С.Л., Марченко С.Н Технологии производства мясных  полуфабрикатов с применением низкотемпературного замораживания// Международная научно-практическая   конференція «Ресурсосберегающие экологически безопасные технологии хранения и переработки сельскохозяйственной продукции». ФГБОУ ВО «Курганская ГСХА  г. Курган. 19 марта 2018 года. С.65-68.

3. Сморочинський О.М., Тригубко  А.С.., Бондарь А.О .Особливості  напівсентитчних ковбасних оболонок - Всеукраїнська інтернет- конференція «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах Євроінтеграції» .-м. Херсон, 7 вересня 2018р. Науково-інформаційний вісник БТФ ХДАУ. - вип.11 Херсон,.2018 –С.129-130

4.Сморочинський О.М., Петрова О.І., Юзюк Т.В. Удосконалені технології виробництва делікатесних копченостей Зб. наук. праць  V Міжнародної науково – практичної конференції «Сучасний рух науки» . м. Дніпро..2019.С.283-287

5.Сморочинський О.М., Юзюк Т.В., Мащенко І.О., Сопочев І.В. Оптимізація виробництва продукції з м’яса птиці Зб. матеріалів 73 Всеукр. науково-практичної. конференції «Сучасні технології». Київ,2019. НУБІП.С.340-342.

6.Вовченко Б.О., Сморочинський О.М. Особливості успадкування мінливості і   активності ферментів крові  овець асканійської породи різних генотипів. Зб. матеріалів 4 міжнародної науково-практичної конференції   «Теорія і практика розвитку вівчарства України в умовах Євроітеграції». Дніпро, .-2019- ДДАУ. С.28-31

7.Крилова О.М., Сморочинський О. М., Якісні показники баранини асканійської тонкорунної породи. Зб. матеріалів 4 міжнародної науково-практичної конференції « Теорія і практика розвитку вівчарства України в умовахах Євроітеграції». Дніпро, ДДАУ. .-2019- С.40-41.

8.Пелих В.Г., Сморочинський О.М., Карпенко О.В. Юзюк Т.В., Мащенко І.А. Особливості виробництва делікатесних копченостей з м’яса птиці. Зб. наук. праць  9 Міжнародної науково – практичної інтернет-конференції «Сучасний рух науки» .-2019- Т.3.С.7-11

9. Сморочинський О.М., Сопочев І.В. Аналіз методів дефростації сировини. Зб. наук. праць  6 Міжнародної науково – практичної інтернет-конференції «Сучасний рух науки» . м. Дніпро, 2019р С. 1101-1104

10. Карпенко О.В., Сморочинський О.М.. Використання математичних моделей для аналізу кривих росту та прогнозування динаміки живої маси птиці // Інтеграція освіти, науки та бізнесу в сучасному середовищі: зимові диспути: тези доп. I Міжнародної науково-практичної інтернетконференції, 6-7 лютого 2020 р. – Дніпро, 2020. – Т.2.- С 48-52

КАРАЩУК ГЕННАДІЙ ВАСИЛЬОВИЧ

Опубліковано наукових статей у журналах включених до науко метричних баз даних:

1. S.V. Kokovikhin, V. Y. Zaporozhchenko, G. V. Karashchuk, O. O. Kazanok, M. V. Kozychar, M. V. Levchenko, Y. S. Podakov, O. S. Prystemskyi.The influence of farming activities on seeds productivity of winter wheat varieties in the conditions of the South of Ukraine / Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences / – 2019. – Vol. 10(1). P. 449-456.

2. Sergiy LAVRENKO, Nataliia LAVRENKO, Oleksandr KAZANOK, Gennadiy KARASHCHUK, Mykhailo KOZYCHAR, Yevhenii PODAKOV, Alina SAKUN. CHICKPEA YIELDS AND WATER USE EFFICIENCY DEPENDING ON CULTIVATION TECHNOLOGY ELEMENTS AND IRRIGATION / AgroLife Scientific Journal. BUCHAREST. – 2019. – Volume 8, No. 2. P. 59-65.

3.Каращук Г. В., Поліщук О. В. Урожай і якість зерна сортів пшениці озимої залежно від регуляторів росту рослин під час зрошення на півдні України. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Вип. 105. Херсон:  Видавничий дім «Гельветика», 2019. С. 90-94 (Index Copernicus International).

Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції):

1. Каращук Г.В., Гаркавенко О. Показники якості зерна пшениці залежно від умов зберігання // Перспектива – Збірник наукових праць викладачів та здобувачів вищої освіти ХДАУ. –  Херсон: НМВ ДВНЗ «ХДАУ». 2019. Вип. 33. С. 258-260.

2. Каращук Г.В., Загной О. Урожайність та показники якості зерна сої залежно від сортового складу на Півдні України // Перспектива – Збірник наукових праць викладачів та здобувачів вищої освіти ХДАУ. –  Херсон: НМВ ДВНЗ «ХДАУ». 2019. Вип. 33. С. 261-262.

3. Каращук Г.В. Вплив регуляторів росту на урожай і якість зерна сортів ячменю озимого в умовах південного Степу України // Перспектива – Збірник наукових праць викладачів та здобувачів вищої освіти ХДАУ. –  Херсон: НМВ ДВНЗ «ХДАУ». 2019. Вип. 33. С. 263-265.

4. Каращук Г.В., Кіцун С.О. Урожайність гібридів кукурудзи залежно від густоти стояння рослин на Півдні України // Перспектива – Збірник наукових праць викладачів та здобувачів вищої освіти ХДАУ. –  Херсон: НМВ ДВНЗ «ХДАУ». 2019. Вип. 33. С. 266-268.

5. Каращук Г.В., Кобіцька В.П. Урожайність, показники якості та товарності плодів огірка залежно від гібридного складу на Півдні України // Перспектива – Збірник наукових праць викладачів та здобувачів вищої освіти ХДАУ. –  Херсон: НМВ ДВНЗ «ХДАУ». 2019. Вип. 33. С. 269-272.

6. Каращук Г.В., Коваль О.Д. Урожай і якість ягід сортів суниці садової різних груп стиглості залежно від способів підготовки розсади на Півдні України // Перспектива – Збірник наукових праць викладачів та здобувачів вищої освіти ХДАУ. –  Херсон: НМВ ДВНЗ «ХДАУ». 2019. Вип. 33. С. 273-275.

7. Каращук Г.В., Красікова В.О. Вплив регуляторів росту рослин на урожайність сортів ячменю ярого на Півдні України // Перспектива – Збірник наукових праць викладачів та здобувачів вищої освіти ХДАУ. –  Херсон: НМВ ДВНЗ «ХДАУ». 2019. Вип. 33. С. 276-277.

8. Каращук Г.В., Мушнік І. Продуктивність сортів суниці садової залежно від схеми посадки при зрошенні на Півдні України // Перспектива – Збірник наукових праць викладачів та здобувачів вищої освіти ХДАУ. –  Херсон: НМВ ДВНЗ «ХДАУ». 2019. Вип. 33. С. 278-281.

9. Каращук Г.В., Остапенко А.А. Патогенні і фізіологічні хвороби під час зберігання білокачанної капусти та заходи боротьби з ними // Перспектива – Збірник наукових праць викладачів та здобувачів вищої освіти ХДАУ. –  Херсон: НМВ ДВНЗ «ХДАУ». 2019. Вип. 33. С.282-283.

10. Каращук Г.В., Сирота М.А. Продуктивність сортів картоплі різних груп стиглості при весняному садінні в умовах зрошення на Півдні України // Перспектива – Збірник наукових праць викладачів та здобувачів вищої освіти ХДАУ. –  Херсон: НМВ ДВНЗ «ХДАУ». 2019. Вип. 33. С. 284-286.

11.Казанок О.О., Каращук Г.В. Урожайність та якість зерна озимої твердої пшениці залежно від вологозабезпечення та рівня мінерального живлення при вирощуванні в умовах півдня України / Way Science, V – Міжнародна науково – практична конференція «сучасний рух науки» / Зб. наук. праць / 7-8 лютого 2019р, м. Дніпро, С. 283-287.

12. Каращук Г.В., Шевердєєва І.С. Фітосанітарний  моніторинг  рослинних  рештків  посівів соняшнику  на  наявність  шипоноски  соняшникової (mordellistena parvula gyll.) на Півдні України // Матеріали  ІІІ  Міжнародної  науково-практичної  конференції  «Наукові  засади підвищення  ефективності сільськогосподарського виробництва», 30-31 жовтня 2019 р. у 2-х ч., ч. 1. Харків: ХНАУ, 2019. С. 231-232.

13. Федоненко Г.Ю., Каращук Г.В. Урожайність сортів пшениці озимої твердої залежно від норм висіву та регуляторів росту рослинна півдні України // Сучасна наука: стан та перспективи розвитку: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених з нагоди Дня науки, 23 травня 2019 р. – Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2019. – С. 53-57.

14. Ільчук В.Т., Каращук Г.В. Кількість бур’янів у посівах сортів гарбуза та їх повітряно-суха маса залежно від ширини міжрядь та фону живлення // Сучасна наука: стан та перспективи розвитку: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених з нагоди Дня науки, 23 травня 2019 р.. – Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2019. – С. 34-39.

15. Каращук Г.В., Кобіцька В.П. Вплив гібридного складу на урожайність, показники якості та товарності плодів огірка на Півдні України // Сучасні підходи до післязбиральних технологій та маркетингу плодоовочевої продукції: матеріали Міжнародної студентської науково-практичної конференції, м. Мелітополь: Видавничо-поліграфічний центр «Lux», 2019. С.79-83.

16. Каращук Г.В., Кобіцька В.П. Урожайність, якість та товарність плодів огірка залежно від гібридного складу в умовах Півдня України // Роль меліорації та водного господарства у забезпеченні сталого розвитку землеробства // Матеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції молодих учених (до 90-річчя ІВПіМ НААН) – К., 20 грудня 2019 р. С. 66-69.

Патенти

1. Каращук Г.В., Панкєєв С.В. Патент на корисну модель «Спосіб вирощування пшениці озимої з високими хлібопекарськими показниками якості зерна».

ЧЕРНИШОВ ІГОР В’ЯЧЕСЛАВОВИЧ

Опубліковано наукових статей у журналах включених до науко метричних баз даних:

Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції):

1. Чернишов, І. В., & Левченко, М. В. (2018). Сучасний стан виробництва свинини в Україні та Херсонській області зокрема. Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, (1), 91-98.

2. Левченко, М. В., & Чернышов, И. В. (2018). Индексная оценка свиней. Актуальные проблемы животноводства в условиях импортозамещения (pp.252-256).

3. Чернишов І.В. Порівняльна характеристика заморожених напівфабрикатів різних типів, що виробляються на підприємстві ФОП «Бородіна» м.Херсон. Вашина Д.О., Чернишов І.В. Науково- інформаційний вісник біолого- технологічного факультету. Вип. 12. Херсон: ХДАУ, ВЦ «Колос». С. 91-93

4. Чернишов І.В. Організація сортової розрубки туш свиней в умовах ТОВ "Аргор" с.Чорнобаївка Білозерського району Херсонської області. Задніпряний М.В., Чернишов І.В. Науково- інформаційний вісник біолого- технологічного факультету. Вип. 12. Херсон: ХДАУ, ВЦ «Колос». С. 96-98

5. Чернишов І.В. Характеристика різних режимів заморожування пельменів. Карпенко К.В., Чернишов І.В. Науково- інформаційний вісник біолого- технологічного факультету. Вип. 12. Херсон: ХДАУ, ВЦ «Колос». С. 101-103

6. Чернишов І.В. Передзабійне утримання тварин в умовах ТОВ "М.М.ДЖІ. Холдингс кооперейшен" міста Херсон. Чернишов І.В., Малютін Н.Д. Науково- інформаційний вісник біолого- технологічного факультету. Вип. 12. Херсон: ХДАУ, ВЦ «Колос». С. 124-126

Патенти

1. Пат. № 138577 ДП «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) від 10.12.2019 р. «СПОСІБ УТИЛІЗАЦІЇ ВІДХОДІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА». Каращук Г.В., Левченко М.В., Чернишов І. В.

КАЗАНОК ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Опубліковано наукових статей у журналах включених до науко метричних баз даних:

1. S.V. Kokovikhin, V. Y. Zaporozhchenko, G. V. Karashchuk, O. O. Kazanok, M. V. Kozychar, M. V. Levchenko, Y. S. Podakov, O. S. Prystemskyi.The influence of farming activities on seeds productivity of winter wheat varieties in the conditions of the South of Ukraine / Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences / – 2019. – Vol. 10(1). P. 449-456.

2. Serhii Lavrenko, Nataliia Lavrenko, Oleksandr Kazanok, Gennadiy Karashchuk, Mykhailo Kozychar, Yevhenii Podakov, Alina Sakun.          Chickpea yields and water use efficiency depending on cultivation tehnology elements and irrigation.AgroLife Sciences Journal №8 – 2019.

3. Каращук Г.В., Казанок О.О. Вплив способу підготовки розсади на продуктивність сортів суниці садової різних груп стиглості за зрошення на півдні України // Таврійський науковий вісник. – Сільськогосподарські науки. – Зб. наук. пр. – 2018. - Вип. 101. С.44-50. (Index Copernicus International)

Опубліковано статей у фахових виданнях:

1. Вожегов С.Г., Цілинко М.І., Казанок О.О., Шепель А.В., Зоріна Г.Г. / Економічна та енергетична оцінка вирощування насіння сучасних сортів рису. Зрошуване землеробство. – Міжвідомчий тематичний наук. Збірник.Херсон:  2019. Вип. 71. С. 146-149.

Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції):

1. Коваленко А.М., Новохижній М.В., Тимошенко Г.З., Пілярський В.Г., Казанок О.О. / Продуктивність та водоспоживання соняшника залежно від його місця в сівозміні та систем обробітку грунту  /  Зрошуване землеробство. – Міжвідомчий тематичний наук. Збірник. Херсон:  2018. Вип. 70. С. 26-31.

2. Каращук Г.В., Казанок О.О. / Урожайність та якість зерна озимої твердої пшениці залежно від вологозабезпечення та рівня мінерального живлення при вирощуванні в умовах півдня України           Way Science. Зб. наук. Праць м. Дніпро, 2019р. частина 1.  С. 283-287.

КАРПЕНКО ОЛЕКСАНДР ВОЛОДИМИРОВИЧ

Опубліковано наукових статей у журналах включених до науко метричних баз даних:

1.Карпенко О.В., Юзюк Т. В. Оцінка генетичної дискретності кросів птиці //  Таврійський науковий вісник. – Зб. наук. пр. – 2019. - Вип. 110.    (у друці) (Index Copernicus International)

Опубліковано статей у фахових виданнях:

1.Пелих В.Г., Сморочинський О.М., Карпенко О.В., Сопочев І.В., Рожков В.В. Дослідження впливу режимів обжарювання на функціонально-технологічні показники варено-копченої ковбаси «Фірмова» //  Аграрний вісник Причорномор’я – Зб. наук.пр.- 2019 – Вип. 89 ( у друці).

Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції):

1.Пелих В.Г., Сморочинський О.М., Карпенко О.В., Юзюк Т.В., Мащенко І.А. Особливості виробництва варено-копчених делікатесних продуктів з м’яса птиці // Матеріали VІ Міжнародної науково-практична інтернет-конференції – м. Дніпро, 2-3 грудня 2019 

2.Карпенко О.В., Сморочинський О.М.,. Використання математичних моделей для аналізу кривих росту та прогнозування динаміки живої маси птиці // Інтеграція освіти, науки та бізнесу в сучасному середовищі: зимові диспути: тези доп. I Міжнародної науково-практичної інтернетконференції, 6-7 лютого 2020 р. – Дніпро, 2020. – Т.2.- С 48-52

ЛЕВЧЕНКО МАКСИМ ВАЛЕРІЙОВИЧ

Опубліковано наукових статей у журналах включених до науко метричних баз даних:

  1. S.V. Kokovikhin, V. Y. Zaporozhchenko, G. V. Karashchuk, O. O. Kazanok, M. V. Kozychar, M. V. Levchenko, Y. S. Podakov, O. S. Prystemskyi.The influence of farming activities on seeds productivity of winter wheat varieties in the conditions of the South of Ukraine / Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences / – 2019. – Vol. 10(1). P. 449-456.(Web of Science)
  2. Левченко М.В. Удосконалення технології виробництва кормів в експандованому вигляді та ефективність їх використання при відгодівлі свиней. Демчук О.В., Цігорлаш Д.В., Левченко М.В. Таврійський науковий вісник. Науковий журнал. Херсон 2019 р. Вип. 109. С. 28-34 (Index Copernicus International)
  3. Левченко М.В. Методи оцінки і нормування якості природних водних ресурсів. Бреус Д.С., Левченко М.В. Таврійський науковий вісник. Науковий журнал. Херсон 2019 р. Вип. 110. (В друці) (Index Copernicus International).

Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції):

1. Чернишов, І. В., & Левченко, М. В. (2018). Сучасний стан виробництва свинини в Україні та Херсонській області зокрема. Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, (1), 91-98.

2. Левченко, М. В., & Чернышов, И. В. (2018). Индексная оценка свиней. Актуальные проблемы животноводства в условиях импортозамещения (pp.252-256).

3. Левченко М.В. Обґрунтування теоретико методологічних засад транскордонного управління якістю водних ресурсів. Бреус Д.С., Левченко М.В. Таврійський науковий вісник. Науковий журнал. Херсон 2019 р. Вип. 109. С. 182-188

4.Левченко М.В. Оптимізація виробництва напівкопчених ковбас різної рецептури в умовах ТОВ ВП «Каховські ковбаси». І.О. Фенцик, М.В. Левченко. Студентський науковий вiсник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2018. Вип. 1 (11). С. 279-284.

5.Пелих В.Г., Левченко М.В.        Сучасний стан виробництва свинини в Херсонській області. Пелих В.Г., Левченко М.В. Науково- інформаційний вісник біолого- технологічного факультету. Вип. 12. Херсон: ХДАУ, ВЦ «Колос». С. 129-130

6. Левченко М.В. Дослідження відгодівельних якостей свиней різних генотипів в умовах фермерського господарства. Левченко М.В., Щербакова І.Л. Науково- інформаційний вісник біолого- технологічного факультету. Вип. 12. Херсон: ХДАУ, ВЦ «Колос». С. 80-83

7. Левченко М.В. Оцінка технологій забою свиней в умовах приватного підприємства «Багатогалузева фірма » «Таврія» Чаплинського району Херсонської област. Цігорлаш Д. В, Левченко М.В. Науково- інформаційний вісник біолого- технологічного факультету. Вип. 12. Херсон: ХДАУ, ВЦ «Колос». С. 146-149

8. Левченко М.В.  Удосконалення технології доїння та первинної обробки молока в умовах сільськогосподарського підприємства. Веселов Є. В., Левченко М.В. Науково- інформаційний вісник біолого- технологічного факультету. Вип. 12. Херсон: ХДАУ, ВЦ «Колос». С. 93-96

9. Левченко М.В. Удосконалення технології забою та первинної обробки туш свиней в умовах фермерського господарства. Бєлих М. В., Левченко М.В. Науково- інформаційний вісник біолого- технологічного факультету. Вип. 12. Херсон: ХДАУ, ВЦ «Колос». С. 86-89

10.Пелих В.Г., Ушакова С.В., Левченко М.В. Високопродуктивні варіанти поєднань кнурів та свиноматок імпортних м'ясних генотипів. Збірник I Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Інтеграція освіти, науки та бізнесу в сучасному середовищі: зимові диспути». м.Дніпро. Т.2, 6-7 лютого 2020 року. С.539-542

Патенти

13. Пат. № 137946 ДП «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) від 11.12.2019 р. «СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ВИРІВНЯНОСТІ ГНІЗДА НА ЧАС ВІДЛУЧЕННЯ».  Левченко М.В. 

14. Пат. № 138577 ДП «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) від 10.12.2019 р. «СПОСІБ УТИЛІЗАЦІЇ ВІДХОДІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА». Каращук Г.В., Левченко М.В., Чернишов І. В.

УШАКОВА СВІТЛАНА ВАЛЕРІЇВНА

Опубліковано наукових статей у журналах включених до науко метричних баз даних:

  1. V.G.Pelykh, S. V. Ushakova, N. L. Pelikh. Index evaluation of pigs and determination of selection limits. Agric. sci. pract. 2019; 6(1):67-74. (WOS)

Опубліковано статей у фахових виданнях:

1.Ушакова С.В. Прояв ефекту гетерозису у схрещуванні свиней зарубіжного походження // Аграрний вісник Причорномор'я. - Вип. 87-2. – Одеса: 2018. - С.121-124.

Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції):

1.Ушакова С.В. Влияние скрещивания на репродуктивную способность помесных свиноматок / С.В.Ушакова, М.В. Левченко // Современные научные исследования и инновации. - Вып. № 10.- 2018. (РИНЦ)

2. Пелых В. Г., Круподер М. С., Ушакова С. В. Продуктивность свиней зарубежной селекции Электронный научно-практический журнал «Современные научные исследования и инновации». 2020. №02 (106).(Електронний ресурс)

3.Пелих В. Моделювання інтенсивності росту свиней за допомогою моделі Т. Бріджеса / Пелих В., Ушакова С. // Міжнародна науково-практична конференція «Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя», м.Київ, 23-25 травня 2018. С.276-277

4.Пелых В.Г., Пелых Н.Л., Ушакова С.В. Инновации в производстве экструдированных продуктов Ресурсосберегающие экологически безопасные технологии хранения и переработки сельскохозяйственной продукции: сб. ст. по материалам международной научно-практической конференции, посвященной 75-летию Курганской области (19 марта 2018 г.) / под общ. ред. Сухановой С.Ф. – Курган: Изд-во Курганской ГСХА, 2018.  – С.62-65

5.V.G.Pelykh The reproductive traits of sows in multibreed crossing / V.G. Pelykh, S.V. Ushakova // Aktuelle Themen im Kontext der Entwicklung der modernen Wissenschaften: der Sammlung wissenschaftlicher Arbeiten «ΛΌГOΣ» zu den Materialien der internationalen wissenschaftlich-praktischen Konferenz, Dresden, 23 Januar, 2019.- Р.83-85

6.Pelykh V., Ushakova S. The most highly productive variants of combinations of sows and boars imported genotypes. Perspectives et mise en oeuvre de l'innovation dans le domaine scientifique: Collection de papiers scientifiques «λόгoσ» avec des matériaux de la conférence scientifique et pratique internationale (vol. 1), 20 Septembre, 2019. Genève, Suisse: Plateforme scientifique Européenne. P. 37-39 DOI 10.36074/20.09.2019.v1.05 (ORCID, Publons)

7.Ушакова С.В., Шевердєєва І.С. Споживчий ринок органічного зерна в Україні. Формування сучасної наукової думки: матеріали міжнародної наукової конференції, 31січня, 2020 рік. Кропивницький, Україна: МЦНД. С. 75-76. DOI10.36074/31.01.2020

8.Пелих В.Г., Ушакова С.В., Левченко М.В. Високопродуктивні варіанти поєднань кнурів та свиноматок імпортних м'ясних генотипів. Збірник I Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Інтеграція освіти, науки та бізнесу в сучасному середовищі: зимові диспути». м.Дніпро. Т.2, 6-7 лютого 2020 року. С.539-542

9.Пелих В.Г., Круподер М.С., Ушакова С.В., Підвищення відтворювальних якостей свиноматок. Актуальні проблеми підвищення якості та безпеки виробництва й переробки продукції тваринництва: зб. матеріалів міжнародної науково-практичної конференції. Дніпро, 14 лютого 2020 р. – у друці