Засідання наукового гуртка «Гігієна і санітарія»
25 листопада на кафедрі ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка відбулося чергове засідання наукового гуртка «Гігієна і санітарія» під керівництвом кандидата сільськогосподарських наук, доцента Кушнеренка Владислава Григоровича із здобувачами спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».
Участь членкині наукового гуртка «Харчовик-науковець» у Всеукраїнській науково-практичній конференції
7 жовтня 2021 року за результатами роботи наукового гуртка «Харчовик - науковець» здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 181 «Харчові технології» Херсонського державного аграрно-економічного університету Катерина МИХАЛИК взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «СУЧАСНІ ХІМІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ЕКОЛОГІЧНІСТЬ, ІННОВАЦІЇ, ЕФЕКТИВНІСТЬ», яка відбулася на базі Херсонського національного технічного університету. Катерина Михалик надала на апробацію результати виконаного експерименту за темою: «Визначення впливу обробки питної води турмаліновим структуризатором на її властивості як харчового продукту», науковий керівник к.т.н., доцент Ольга Сумська.
Діяльність наукового гуртка "Харчовик-науковець"
Виконання завдань дослідницького характеру – пріоритет роботи гуртка "Харчовик-науковець" кафедри інженерії харчового виробництва. Науково-дослідницька робота є природнім продовженням і поглибленням навчального процесу шляхом вивчення певних конкретних тем і проблем, що сприяє розвитку наукового мислення, потреби в інтелектуальному становленні, саморозвитку та самовихованні.
Науковий гурток «Smart beehive»
28 вересня 2021 року відбулось перше засідання наукового гуртка «Smart beehive» кафедри технології виробництва продукції тваринництва біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету. Здобувачі ознайомились із унікальним відкритим бджолиним вуликом, який розміщений у спеціально облаштованій навчально-науковій лабораторії №33 «Виробництва меду та продуктів бджільництва».
Науковий експеримент
Згідно плану-графіка роботи наукового гуртка "Харчовик-науковець" кафедри інженерії харчового виробництва, 22 вересня 2021 р. у лабораторії кафедри розпочато експериментальну роботу. Експериментальне дослідження з визначення зміни водневого показника водопровідної води ХДАЕУ після її обробки турмалиновим активатором проводять активні учасники гуртка, здобувачі вищої освіті магістерського рівня: Катерина Михалик і Дар’я Микулінська. Науковий керівник: к.т.н., доцент Ольга Сумська.
Науково-дослідний семінар на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва
23 вересня науково-педагогічний склад кафедри технології виробництва продукції тваринництва та здобувачі вищої освіти біолого-технологічного факультету прийняли участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку галузей тваринництва України в умовах Євроінтеграції» за напрямком тематичного семінару сучасні технології утримання, годівлі і підвищення біології продуктивності тварин.
Засідання наукового гуртка «Морфолог»
Початок нового навчального року, це завжди шанс для здібних та активних знайти себе у науковій та творчій діяльності. Саме так вважають здобувачі освіти біолого-технологічного факультету першого та другого років навчання спеціальностей 204 - Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та 212 - Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза, які почали працювати у науковому гуртку «Морфолог».
Переможець рейтингу "ТОП ЛІКАР півдня України 2019, 2021 р" в номінації "Новітні технології в медицині", володар двох золотих медалей "ЗА ОЗДОРОВЛЕННЯ НАЦІЇ", президент компанії "ЕНЕРГІЯ ДОВГОЛІТТЯ" - КРАСНІКОВА ЛЮБОВ БОРИСІВНА на зустрічі з здобувач
Згідно плану-графіка роботи наукового гуртка "Харчовик-науковець" кафедри інженерії харчового виробництва, 21 вересня 2021 р. у читальній залі ХДАЕУ відбулась зустріч Краснікової Любов Борисівни з здобувачами вищої освіти. Всесвітньовідомий авторитет в області новітніх технологій оздоровлення людини провела майбутнім фахівцям з харчових технологій лекцію на тему: "Новітні технології міжнародних оздоровчих програм".
Засідання наукового гуртка «Технолог з виробництва продукції тваринництва»
21 вересня 2021 року відбулося засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Технолог з виробництва продукції тваринництва» кафедри технології виробництва продукції тваринництва на тему «Кінний спорт в Херсонській області». Здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня 1 року 3 групи денної форми освітньо-професійної програми «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» зі спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» біолого-технологічного факультету під керівництвом доцента кафедри технології виробництва продукції тваринництва О. М. Соболь.
Установчі збори наукового гуртка «Харчовик-науковець»
20 вересня 2021 року відбулися установчі збори наукового гуртка «Харчовик-науковець» кафедри інженерії харчового виробництва Херсонського державного аграрно-економічного університетету. Метою роботи наукового гуртка є виявлення найбільш здібних і талановитих, схильних до науково-дослідної роботи студентів. Основними завданнями студентського наукового гуртка є залучення до роботи студентів, які виявляють інтерес до наукової роботи. Здобувачі наукового гуртка, ознайомилися з напрямами роботи гуртка на навчальний 2021-2022 рік. Висловили свої пропозиції та побажання, щодо наукової діяльності гуртка.